Πήρε το… θρίλερ η Εθνική!

Ο Μιχάλης Καμπερίδης πήρε το πιο σημαντικό ριμπάουντ του ματς, αλλά έχασε τις βολές πέντε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, αλλά αυτό δεν πλήγωσε την Εθνική, η οποία πήρε παλικαρίσια νίκη απέναντι στην Σερβία με 70-69!! 

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν πανταχού παρών και κυρίως ήταν εκεί κρατώντας «όρθια» την ελληνική ομάδα, όταν η Σερβία έδειχνε να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό. Ο Γιώργος Διαμαντάκος έβαλε πολύτιμους πόντους στην αντεπίθεση της Εθνικής στην δεύτερη περίοδο. Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν πολύ καλός στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ καθοριστικούς πόντους πήρε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τον Μιχάλη Λιάπη.

Την αήττητη Σερβία βρήκε απέναντι της στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ η Εθνική ομάδα των Νέων. Η Σερβία μπήκε φουριόζα στο παρκέ, αιφνιδιάζοντας τους διεθνείς και προηγήθηκε γρήγορα με 0-4 και στο τέταρτο λεπτό με 4-8. Η Εθνική έβρισκε κάποιες λύσεις, αλλά αυτές ήταν παρωδικές καθώς την πρόδιδε η άμυνά της και έτσι οι Σέρβοι πήραν κεφάλι με 9-16 στο έβδομο λεπτό. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προσπάθησε να κλείσει την ψαλίδα, αλλά το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 14-21.

Η ελληνική άμυνα έμπαζε νερά και στις επιθέσεις έλλειπε το καθαρό μυαλό στους διεθνείς, με αποτέλεσμα η διαφορά για τους Σέρβους να ανέβει στην μεγαλύτερη τιμή της και το +11 (16-27) στο 13ο λεπτό αλλά και στο 15ο λεπτό με το ταμπλό να δείχνει 20-31! Η αντεπίθεση ξεκίνησε από τον Λευτέρη Μποχωρίδη και την βελτίωση της αμυντικής εικόνας της Εθνικής. Οι διεθνείς βρήκαν ρυθμό, ο Γιώργος Διαμαντάκος έκανε το δικό του πάρτι και με ένα σερί 11-0 (!) η Εθνική πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας προβάδισμα με 34-33!

Η Σερβία μετά από δύο λεπτά ματς στην τρίτη περίοδο, κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα με 37-39 χάρη στον Γιάνκοβιτς. Η Εθνική απάντησε γρήγορα με ένα μικρό σερί 4-0 και πέρασε μπροστά με 41-39 για να προηγηθεί στο 24ο λεπτό με τέσσερις πόντους και το 44-40. Οι Σέρβοι πίεσαν και η πίεση τους έπιασε τόπο μιας και ξαναπήραν τα ηνία με 46-49, με τον Γιάνκοβιτς να έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην ελληνική άμυνα. Στο 28ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 49-52, αλλά με δύο πόντους του Λιάπη και δύο του Μποχωρίδη η Εθνική έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 53-52.

«Καυτός» ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης (που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός) και με δύο δικά του συνεχόμενα τρίποντα η Εθνική ομάδα πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα με επτά πόντους και το 59-52 στο 32ο λεπτό, ενώ ο Λιάπης έγραψε λίγο αργότερα το 61-52. Οι Ελληνες παίκτες είχαν καλές αντιδράσεις στην άμυνά τους αλλά όχι εξίσου καλές στην επίθεση και έτσι το σκορ παρέμενε στο 61-52 στα μισά της περιόδου. Ο Μιχάλης Λιάπης όμως με τρίποντο έδωσε «ανάσα» στην ελληνική ομάδα κάνοντας το 64-54 στο 36ο λεπτό! Η Σερβία βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και μείωσε σε 65-60, τρία λεπτά πριν από το φινάλε. Δύο λεπτά πριν από το τέλος ο Δημήτρης Αγραβάνης χρεώθηκε με πέμπτο προσωπικό φάουλ και η Σερβία μείωσε σε 67-63. Ο Αντριτς μείωσε σε απόσταση αναπνοής και το 67-66, με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να είναι ψύχραιμος από την γραμμή των βολών κάνοντας το 69-66. Ο Σάλιτς με μία βολή μείωσε σε 69-67, με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να κάνει λάθος στην επίθεση και έτσι η τελευταία επίθεση ήταν της Σερβίας! O Σάλιτς πήγε και πάλι στις βολές, αλλά αυτή τη φορά ήταν ψύχραιμος και 20 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος ισοφάρισε σε 69-69. Ο Γιώργος Διαμαντάκος έβαλε τη μία βολή και έκανε το 70-69, αλλά ο Αντριτς αστόχησε και ο Μιχάλης Καμπερίδης πήρε το πιο σημαντικό ριμπάουντ του ματς και κέρδισε και το φάουλ. 

Σχετικά άρθρα