Έντεκα δεν έχασαν δευτερόλεπτο!

Μία ενδεκάδα παικτών χρησιμοποιήθηκαν και στα επτά παιχνίδια των τεσσάρων χωρών που έφθασαν στα ημιτελικά και έδωσαν το μάξιμουμ των αγώνων ενώ συνολικά 606 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε αυτό το 20ο παγκόσμιο κύπελλο από τους 736 που δηλώθηκαν συνολικά.

Από την πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία δεν έλλειψαν δευτερόλεπτο οι Νόιερ, Λαμ και Χέβεντες, από την φιναλίστ Αργεντινή οι Ρομέρο, Γκαράϊ, Ματσεράνο και Ζαμπαλέτα, από την τρίτη Ολλανδία οι Ρόμπεν και Φλάαρ και από την διοργανώτρια Βραζιλία ο Ζούλιο Σέζαρ και ο Νταβίντ Λουίζ.
Όλοι τους μάλιστα έπαιξαν και σε δύο παρατάσεις πλην των δύο Βραζιλιάνων που αγωνίστηκαν σε μία.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ χρησιμοποίησε και τους 23 παίκτες που πήρε μαζί του στην Βραζιλία με την Ολλανδία να γίνεται η πρώτη και η μοναδική χώρα στην ιστορία του Μουντιάλ που έχει να επιδείξει κάτι τέτοιο.

Αυτό σε ότι αφορά τα ρόστερ με 23 παίκτες καθώς όταν ήταν 22 στα ρόστερ είχε συμβεί ξανά. Ανάμεσα στις χ ώρες που το είχαν κάνει ήταν και η Ελλάδα του αείμνηστου Αλκέτα Παναγούλια το 1994.

Από τους 606 που αγωνίστηκαν όπως προααναφέραμε οι 11 δεν έχασαν δευτερόλεπτο. Από την άλλη πλευρά 60 από αυτούς έπαιξαν μία και μόνο φορά χρησιμοποιούμενοι όλοι ως αλλαγή. Την μικρότερη παρουσία από όλους είχε ο τρίτος γκολκίπερ της Ολλανδίας,  Μισέλ Φορμ που έπαιξε ένα λεπτό και κάτι δευτερόλεπτα όταν μπήκε αλλαγή στο τρίτο από τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων στη θέση του  Σίλεσεν, μόνο και μόνο για να γίνει το ρεκόρ. Φυσικά δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με την μπάλα.

Από τους 606 οι 116 πέτυχαν ένα τουλάχιστον γκολ συν πέντε που σκόραραν σε βάρος της ομάδας τους.

Οι διαιτητές μοίρασαν 181 κίτρινες και επτά κόκκινες ενώ έδειξαν τρεις φορές δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Συνολικά 158 παίκτες είδαν κίτρινη κάρτα. Οι 21 την είδαν δύο φορές και μόνο ένας, ο αρχηγός της Βραζιλίας, Τιάγκο Σίλβα, την αντίκρυσε τρεις.

Σχετικά άρθρα