Συγχαρητήρια από Μπλάτερ για την διοργάνωση

Σχεδόν… άριστα έδωσε ο Ζεπ Μπλάτερ στην Βραζιλία, σε ότι αφορά στην διοργάνωση του Μουντιάλ … Ο πρόεδρος της FIFA σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε (είχε απολογιστικό χαρακτήρα) στο «Μαρακανά», ανέφερε πως αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν το καλύτερα οργανωμένο και από αυτό της Ν. Αφρικής! Υπογράμμισε πως του τράβηξε την προσοχή το επιθετικό στιλ που είχαν οι ομάδες στα περισσότερα παιχνίδια, ενώ έστειλε και… μήνυμα στην Ρωσία, υπογραμμίζοντας πως ο πήχης για το επόμενο Μουντιάλ, έχει ανέβει. Ο Ζεπ Μπλάτερ έδειξε, πάντως, απογοητευμένος από τα φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων που υπήρχαν στην Βραζιλία, καθώς και από τον τρόπο διαχείρισης αυτών.

Ο πρόεδρος της FIFA, μεταξύ άλλων, είπε:
«Η Βραζιλία παρουσίασε ένα βελτιωμένο τουρνουά σε σχέση με αυτό του 2010 στη Νότια Αφρική. Ελέγχοντας τους υπολογιστές μας και το Facebook το βράδυ της Κυριακής, αποφασίσαμε να δώσουμε στην διοργάνωση 9.25 στα 10.
Αυτό ήταν το 10ο Μουντιάλ μου, και το 5ο ως πρόεδρος της FIFA. Αυτό που το κάνει πολύ ιδιαίτερο ήταν η ποιότητα του ποδοσφαίρου και η ένταση των αγώνων. Ξεκινήσαμε με πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο στο τουρνουά, κάτι που είναι καινούργιο. Γενικά στην πρώτη φάση οι ομάδες δεν θέλουν να χάσουν, αλλά εδώ ήταν… μπουμ μπουμ. Όταν είδα την Ισπανία, που ήρθε εδώ για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, να χάνει με 5-1 από την Ολλανδία, ήξερα πως θα είναι ένα ιδιαίτερο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Δεν υπήρχε ούτε ένα ματς που να του λείπει η ένταση. Ήταν στοιχείο που είχαν ακόμη και τα παιχνίδια πιο χαμηλής δυναμικής. Η Ρωσία (διοργανώτρια του 2018) είναι μια ποδοσφαιρική χώρα, αλλά ο πήχης έχει ανέβει.
Όσον αφορά την καταπολέμηση του ρατσισμού, δεν είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που κινηθήκαμε εδώ. Πρέπει να γίνουν πράγματα ακόμη».

Σχετικά άρθρα