Μίσσας: «Δώσαμε μεγάλη μάχη, αλλά…»

Η Ελλάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ισπανία και γνώρισε την ήττα με 60-58, με τον Κώστα Μίσσα να τονίζει ότι η Εθνική ομάδα έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά στην τελευταία φάση είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, αλλά η επίθεση δεν βγήκε έτσι όπως είχε σχεδιαστεί. 

«Δώσαμε μια μεγάλη μάχη, ειδικά στο κομμάτι άμυνας. Με διάφορες άμυνες καταφέραμε μια φύσει επιθετική ομάδα να την κατεβάσουμε στους 60 πόντους. Αν είχαμε πάρει τα ριμπάουντ, γιατί πήραν 17 επιθετικά, θα τους είχαμε κατεβάσει ακόμη παραπάνω. Στο μπάσκετ η άμυνα είναι αυτό που δεν σε αφήνει να κερδίσεις ένα παιχνίδι, αλλά η επίθεση είναι αυτή που σου δίνει τη δυνατότητα να κερδίσεις το παιχνίδι. Στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ πως χρειαζόμασταν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση και έτσι θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει», ανέφερε αρχικά ο Κώστας Μίσσας. 

Για την τελευταία επίθεση της ελληνικής ομάδας, είπε: «Στην τελευταία επίθεση είχαμε δύο δεδομένες επιλογές. Η μία ήταν να πάει ο Μποχωρίδης στο λόου ποστ ή θα έπαιρνε δύο σκριν ο Λιάπης και θα έμενε ο Αγραβάνης στη γωνία. Θεωρώ πως ήταν τελείως λάθος η λογική της εξέλιξης, γιατί βρέθηκε ο Καμπερίδης εκεί που δεν έπρεπε να βρεθεί. Και παρόλο που βρέθηκε, ήταν ο Αγραβάνης στην ίδια πλευρά, οπότε γύρναγε την μπάλα και θα είχε ένα τρίποντο σουτ. Πολλές φορές άλλο τι γράφεις στο πινακάκι κι άλλο τι γίνεται στο παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά, η μπάλα πάει στο λόου ποστ και πάει να χτυπήσει στο ένας εναντίον ενός που δεν υπάρχει κανένας λόγος. Έπρεπε να είχε βγει η μπάλα στον Αγραβάνη, που θα μπορούσε να το είχε βάλει και να το είχαμε καθαρίσει», ήταν τα όσα δήλωσε μετά την ήττα από την Ισπανία, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Μίσσας. 

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Καμπερίδης ανέφερε: «Δυστυχώς χάσαμε αυτό το παιχνίδι, που ήταν τόσο σημαντικό. Ας ελπίσουμε να χάσει η Σλοβενία και να τα παίξουμε αύριο όλα για όλα για την πρόκριση. Δυστυχώς χάσαμε την συγκέντρωσή μας και δεχθήκαμε σε εκείνο το σημείο ένα σερί 12-0 που τελικά μας κόστισε. Ας ελπίσουμε στον αυριανό αγώνα να μην συμβεί. Γιατί σε τέτοιες αναμετρήσεις το παθαίνουμε. Το έχουμε πάθει και σε προηγούμενα ματς. Ας ελπίσουμε κόντρα στην Σλοβενία να μην γίνει. Θα προσπαθήσουμε για αυτό. Πιστεύω σήμερα πως δεν προσπαθήσαμε όσο θα έπρεπε στο κρίσιμο σημείο. Ίσως να χαλαρώσαμε και λίγο και δώσαμε στην Ισπανία την ευκαιρία να καλύψει την διαφορά. Ίσως η Ισπανία να είναι ο κακός μας δαίμονας. Εμείς προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι, είτε παίζουμε με την Ισπανία, είτε με την Σλοβενία είτε με κάποιο άλλο αντίπαλο. Δεν κοιτάμε ποια ομάδα είναι, κοιτάμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ίσως δεν έφτανε σήμερα και χάσαμε».

Σχετικά άρθρα