Όταν ο άνθρωπος κάνει… τάκλιν στο ρομπότ

Η Βραζιλία μετά τη διοργάνωση του παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, φιλοξενεί τις επόμενες μέρες ένα τουρνουά ποδοσφαίρου για ρομπότ, διοργάνωση, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει χιλιάδες ανθρώπους –κυρίως φοιτητές- από δεκάδες χώρες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 19-25 Ιουλίου στην βορειοανατολική πόλη Joao Pessoa και οι αγώνες θα χωριστούν σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες με βάση το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά των ρομπότ
Το κύριο γεγονός είναι οι αγώνες ποδοσγαίρου όμως το RoboCup 2014 περιλαμβάνει και άλλα… πρωταθλήματα σχετικά με τις επιχειρήσεις διάσωσης και των οικιακών καθηκόντων από ρομπότ.
Επίσης ειδική κατηγορία αποτελεί το Robo Cup Junior, ένα πρωτάθλημα για νέους φοιτητές. Συνολικά, 3000 φοιητές από 45 χώρες και 400 ομάδες θα συμμετάσχουν στους αγώνες τους οποίους αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 60.000 θεατές.
Παράλληλα θα γίνουν και οι εργασίες του Διεθνούς Συμπόσιου RoboCup και θα παροσυιαστούν οι εξελίξεις στον τομέα από το 1997 οπότε και έγινε η πρώτη διοργάνωση στην Ιαπωνία. Ο μεγάλος στόχος είναι πάντα, το 2050 να έχει δημιουργθεί μια ομάδα ανθρωποειδών ρομπότ ικανά να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο κερδίζοντας μια κανονικήομάδα σε έναν αγώνα που θα διέπεται από τους επίσημους κανόνες της FIFA.

Σχετικά άρθρα