Στα άδυτα της σχολής νταντάδων για πρίγκιπες και παιδιά κροίσων

16 Ιουλίου 2014

Νταντάδες που μοιάζουν περισσότερο με... Τζέιμς Μποντ και δεν  θυμίζουν σε τίποτα Μαίρη Πόπινς βγάζει η σχολή Νόρλαντ, η οποία θεωρείται κορυφαία στο είδος της παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο ότι αποφοίτους της συνήθως επιλέγουν οι γαλαζοαίματοι, οι μεγάλοι χολιγουντιανοί σταρς αλλά και οι κροίσοι επιχειρηματίες. 

Οι κοπέλες που φοιτούν στο Νόρλαντ εκτός από τα κλασικά, μαγείρεμα, ράψιμο, πρώτες βοήθειες εκπαιδεύονται και ως... νίντζα, καθώς το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει και μαθήματα Τάε κβο Ντο, αυτοάμυνας, οδήγησης κάτω από επικίνδυνες συνθήκες αλλά και το πώς να ξεφύγουν από τους παπαράτσι. Επίσης, τα κορίτσια κατά την αποφοίτησή τους είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν και κάθε περίπτωση απαγωγής, αφού κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έχουν διδαχθεί τι ακριβώς πρέπει να κάνουν. 

Τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των υποψήφιων νταντάδων είναι πράγματι πρωτοποριακά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κούκλες με τις οποίες γίνεται η εκπαίδευση είναι εφοδιασμένες με τσιπάκια έτσι ώστε να αντιδρούν όπως ένα αληθινό μωρό. 

Το κολέγιο Νόρλαντ ιδρύθηκε το 1892 και από την αρχή διευκρινίστηκε ότι οι απόφοιτοί του δεν προορίζονταν για οικιακοί βοηθοί αλλά αποκλειστικά για νταντάδες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αποφοίτους της επιλέγουν οι γαλαζοαίματοι με τελευταίο παράδειγμα την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ οι οποίοι επέλεξαν για νταντά του πρίγκιπα Τζορτ την Μαρία Τερέζα Τουριόν Μποράλο, απόφοιτη της εν λόγω σχολής.

Η νταντά του πρίγκιπα Τζορτζ:Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....