Zουμερό ριγκατόνι στο φούρνο με ντομάτα και μοτσαρέλα

16 Ιουλίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλα καρέ
1 κουταλιά της σούπας (3 σκελίδες) σκόρδο ψιλοκομμένες
400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
280 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι και πιπέρι
8 φύλλα βασιλικού, φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας πέστο
340 γραμμάρια ριγκατόνι βρασμένα al dente
450 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
170 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα

 

 

 

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι και  σκόρδο και σε μέτρια προς δυνατή εστία για 2-3 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα και την μισή σάλτσα τομάτας. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε για 8 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να πήξει λίγο.

Προσθέστε τέσσερα φύλλα βασιλικού στην σάλτσα μαζί με τις  2 κουταλιές της σούπας πέστο και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη. Αποσύρετε από την εστία και προσθέστε τα ζυμαρικά μαγειρεμένα μαζί με την  υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Προσθέστε το τυρί παρμεζάνα.

Σ' αυτό το σημείο βράζετε τα ριγκατόνι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Ανακατέψτε καλά. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ, πασπαλίστε με 85 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα. Συνεχίζετε απλώνοντας τα υπόλοιπα μακαρόνια και πασπαλίστε με την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα.
Βάζετε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα για περίπου 5-8 λεπτά. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε ζεστό.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ