Zουμερό ριγκατόνι στο φούρνο με ντομάτα και μοτσαρέλα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο<br />1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλα καρέ<br />1 κουταλιά της σούπας (3 σκελίδες) σκόρδο ψιλοκομμένες<br />400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες<br />280 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση<br />αλάτι και πιπέρι<br />8 φύλλα βασιλικού, φρέσκα ψιλοκομμένα<br />2 κουταλιές της σούπας πέστο<br />340 γραμμάρια ριγκατόνι βρασμένα al dente<br />450 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας<br />¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα<br />170 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Τοποθετήστε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.<br />Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι και  σκόρδο και σε μέτρια προς δυνατή εστία για 2-3 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα και την μισή σάλτσα τομάτας. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε για 8 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να πήξει λίγο.<br /><br />Προσθέστε τέσσερα φύλλα βασιλικού στην σάλτσα μαζί με τις  2 κουταλιές της σούπας πέστο και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη. Αποσύρετε από την εστία και προσθέστε τα ζυμαρικά μαγειρεμένα μαζί με την  υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Προσθέστε το τυρί παρμεζάνα.<br /><br />Σ' αυτό το σημείο βράζετε τα ριγκατόνι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.<br />Ανακατέψτε καλά. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ, πασπαλίστε με 85 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα. Συνεχίζετε απλώνοντας τα υπόλοιπα μακαρόνια και πασπαλίστε με την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα.<br />Βάζετε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα για περίπου 5-8 λεπτά. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε ζεστό.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα