Συγκλονιστικό: 7χρονος βγήκε ζωντανός μέσα από τόνους τσιμέντου

16 Ιουλίου 2014

Τους 11 φτάνουν οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και τους οκτώ οι τραυματίες από την κατάρρευση κτιρίου στην ανατολική Ουκρανία έπειτα από τις βομβαρδιστικές εναέριες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, ακόμα και μέσα στα χαλάσματα η ελπίδα για ζωή δεν χάνεται. Συγκλονιστικές είναι οι σκηνές που κάνουν τον γύρο του κόσμου, με τη διάσωση στην επαρχία του Νονέτσκ και συγκεκριμένα στην πόλη Σνίζνε, κάτω από τόνους τσιμέντου ενός αγοριού επτά ετών.

Το αγόρι που ακούει στο όνομα Bogdan έμενε με την οικογένειά του σε ένα διαμέρισμα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε χθες και σώθηκε σαν από θαύμα. Όπως φαίνεται σε βίντεο -από το 3.42' και μετά- που κατέγραψε μέρος των πολύωρων προσπαθειών των συνεργείων διάσωσης, οι άνδρες φώναζαν «Bogdan, ηρέμησε» και χρησιμοποιώντας φτυάρια αλλά και τα χέρια τους κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.

Ο Bogdan πέρασε τη νύχτα παγιδευμένος κάτω από τα ερείπια, ενώ οι διασώστες προκειμένου να τον ηρεμήσουν, να τον κρατήσουν ξύπνιο και ασφαλή ξάπλωσαν δίπλα του με φακούς και όποτε το παιδί έκλαιγε προσπαθούσαν με λόγια παρηγοριάς να διώξουν την αγωνία του.

Ο Bogdan μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

 Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ