Έρωτας, Παναθηναϊκός και ο νόμος της κόρης του Μπεργκ

Κάπως έτσι είναι η ζωής για τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού και η σύζυγός του Ζοζεφίν παραχώρησαν μια διαφορετικά και άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.  

Αναλυτικά η συνέντευξή του Μάρκους Μπεργκ και της Ζοζεφίν Ρινγκμπλομ στο περιδικό «Hello»:

Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή την περσινή σεζόν;

Μάρκους Μπεργκ: “Σίγουρα ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου. Σε εκείνο τον αγώνα κερδίσαμε με την ομάδα το Κύπελλο και αυτό έκανε τη χρονιά επιτυχημένη. Κανένας μας δεν μπορεί να ξεχάσει τη ΝΊΚΗ επί του Ολυμπιακού γιατί όλοι μας γνωρίζαμε τα σήμαινε για τους φίλους της ομάδας. Από τον Πειραιά δεν φύγαμε μόνο με τρεις βαθμούς αλλά και με πολλές καλές εντυπώσεις και μνήμες. Είναι πολύ σημαντικό να νικήσεις τον Ολυμπιακό αλλά για το κλαμπ είναι περισσότερο σημαντικό να κερδίζεις τίτλους”.

Το μυστικό της περσινής σας καλής απόδοσης έχει σχέση με την ομάδα, τον προπονητή, τη σύζυγο σας ή ακόμη και τα παιδιά σας;

Μάρκους Μπεργκ: “Για να είσαι σε καλή φόρμα όλα ΠΑΊΖΟΥΝ ρόλο. Και η ομάδα, και ο προπονητής και η σύζυγος και τα παιδιά σου. Όταν περνάς καλά με την οικογένειά σου, όταν δεν έχεις άγχος, όταν η προπόνηση είναι καλή και οι συμπαίκτες σου σε βοηθούν, τότε αυτό θα βγει θετικά στο γήπεδο.

Για μένα βέβαια το βασικότερο είναι ο εαυτός σου. Αν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και ξέρεις τι θέλεις από τη ζωή, τότε θα είσαι καλός σε ό,τι κάνεις. Η ζωή του καθενός μας καθρεπτίζεται στις δουλειές μας τις περισσότερες φορές. Εγώ αλλά και η ομάδα αποκτήσαμε και πάλι αυτοπεποίθηση.

Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις τίτλους. Δεν μου αρέσει μόνο να συμμετέχω. Μου αρέσει να κερδίζω. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Το Κύπελλο ήρθε την κατάλληλη στιγμή”.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού σας συγκρίνουν με τον Σισέ. Εσείς τι λέτε;

Μάρκους Μπεργκ: “Το έχω ακούσει αυτό και με τιμά ιδιαίτερα. Ο Σισέ έχει γράψει τη δική του ιστορία στον Παναθηναϊκό και είναι πολύ τιμητικό όταν με συγκρίνουν μαζί του. προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται και εφόσον αυτό περνάει στους φίλους της ομάδας, τότε είμαι διπλά χαρούμενος”.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους φίλους της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου;

Μάρκους Μπεργκ: “Αυτό που μου άρεσε την περσινή χρονιά και θα ήθελα να συνεχιστεί και την επόμενη είναι η στήριξη που μας παρέχουν στις δύσκολες στιγμές. Όταν χάναμε νιώθαμε ότι ήταν μαζί μας και αυτό μας έδινε δύναμη για τη συνέχεια. Η ομάδα είχε πολλά νέα παιδιά, νέα πρόσωπα στο Πρωτάθλημα και χρειαζόταν στήριξη. Αυτή μας την έδιναν οι φίλοι της ομάδας σε κάθε στιγμή”.

Πέρσι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο, φέτος μπορεί να φτάσει στο Πρωτάθλημα. Είναι ένας από τους στόχους σας, ένα από τα όνειρά σας;

Μάρκους Μπεργκ: “Σίγουρα όταν ξεκινάς μια διοργάνωση δεν έχεις στόχο τη δεύτερη θέση. Το Πρωτάθλημα είναι όνειρο όλων στον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε ότι ανεβάσαμε τον πήχη των απαιτήσεων την περσινή χρονιά. Όταν μάλιστα παίζεις και καλά οι φίλοι της ομάδας περιμένουν περισσότερους τίτλους.

Αυτό όμως που μπορούμε να υποσχεθούμε σε όλους είναι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο μπορούμε καλύτερα. Θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο”.

Φαντάζομαι ότι μετά την περσινή χρονιά θα είσαι χαρούμενος που ήρθες στην Ελλάδα…

Μάρκους Μπεργκ: “Μου αρέσει αυτό που ζω στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα και δεν είχα λόγο να το αλλάξω. Όταν αποφασίζω για κάτι, δύσκολα αλλάζω άποψη. Είδα τη γυναίκα μου και με την πρώτη ματιά είπα αυτή είναι για μένα. Το ίδιο κάνω σε όλη μου τη ζωή”.

Είχατε αρκετές προτάσεις αλλά μείνατε πιστός στον Παναθηναϊκό. Γιατί;

Μάρκους Μπεργκ: “Περνάω καλά στην ομάδα, η οικογένειά μου περνάει τέλεια στην Ελλάδα, συνεπώς δεν είχα λόγο. Πιστεύω ότι η φετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό θα είναι ακόμη καλύτερη. Πιστεύω ότι θα παίξουμε για τον τίτλο στην Ελλάδα και θα έχουμε αξιόλογη παρουσία στην Ευρώπη”.

Πώς περνάτε την καθημερινότητά σας στη χώρα μας;

Μάρκους Μπεργκ: “Μετά την πρωινή προπόνηση γευματίζω το μεσημέρι. Επειδή τις περισσότερες φορές φτάνω σπίτι την ίδια ώρα με την κόρη μου, τρώμε όλοι μαζί και αυτό είναι το καλύτερό μου. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε κάποιο φιλικό ζευγάρι, μπορεί να πάμε στην παιδική χαρά ή να επιλέξουμε κάποιο εμπορικό κέντρο. Το καλοκαίρι μας αρέσει να περνάμε αρκετές ώρες στην παραλία ή την πισίνα”.

Μετά τη Γερμανία και την Ολλανδία πώς είναι να βρίσκεστε σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα;

Μάρκους Μπεργκ: “Σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά. Η ζωή εδώ δεν έχει καμία σχέση. Στη Γερμανία και στην Ολλανδία η διασκέδαση σπάνια είναι καλή. Μερικές φορές η μοναδική επιλογή που έχεις είναι να μείνεις στο σπίτι. Εδώ κάθε μέρα είσαι έξω. Έχετε φοβερό κέφι και κλίμα, είστε πολύ τυχεροί που ζείτε σε αυτή τη χώρα”.

Γιατί αποφασίσατε να παντρευτείτε τη Ζοζεφίν;

Μάρκους Μπεργκ: “Μα γιατί είναι η γυναίκα της ζωής μου. Έτσι απλά. Είναι η τέλεια γυναίκα για μένα. Δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μέρα που τη συνάντησα πριν από 10 χρόνια. Έπαθα κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια. Σαν να… κάηκε η καρδιά μου!

Αν και γίναμε ζευγάρι αρκετά χρόνια αργότερα, από τότε ήξερα ότι η Ζοζεφίν θα ήταν η γυναίκα της ζωής μου και αυτή θα έφερνε στον κόσμο τα παιδιά μου. Πίστευα ότι οι έρωτες με την πρώτη ματιά συμβαίνουν μόνο στα έργα, αλλά τελικά συμβαίνουν και στη ζωή”.

Τι είναι η Ζοζεφίν για εσάς;

Μάρκους Μπεργκ: “Τα πάντα. Χωρίς εκείνη η ζωή μου θα ήταν πολύ διαφορετική και δύσκολη. Είναι η γυναίκα μου, ο καλύτερός μου φίλος, η μητέρα των παιδιών μας”.

Επεμβαίνει στο στυλ ντυσίματος σας;

Μάρκους Μπεργκ: “Έχει άποψη, είναι πολύ διαβασμένη στο κομμάτι της μόδας και ξέρω ότι αν και εφόσον τη ρωτούσα κάθε μέρα για το ντύσιμό μου, θα έκανε περισσότερες επεμβάσεις. Αν όντως κάτι δεν της αρέσει πάνω μου, το λέει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το φορέσω. Αν εγώ αισθάνομαι άνετα, θα το φορέσω”.

Πώς τα πάτε με τους Έλληνες;

Μάρκους Μπεργκ: “Είστε πολύ καλοί άνθρωποι. Είστε ανοιχτοί, φιλικοί και μου αρέσετε. Βοηθάτε τον άλλο, σας αρέσει η χαλάρωση και σίγουρα είστε διαφορετικοί από τους Γερμανούς που είναι πιο μεθοδικοί και πιο αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Πάντως αν είχα να επιλέξω μέρος διαμονής, θα διάλεγα την Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ εδώ”.

Πώς ζήσατε το γάμο σας;

Μάρκους Μπεργκ: “Ήταν μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου μαζί με τη γέννηση των παιδιών μου. Αν και δεν θυμάμαι πάρα πολλά από τη μέρα του γάμου, θα σας πω ότι ήταν κάτι που είχαμε συζητήσει πολύ με τη Ζοζεφίν. Περιμέναμε το γάμο μας να είναι ένα πολύ ωραίο πάρτι και όντως ήταν”.

Για να κλείσουμε με ποδόσφαιρο, περιμένατε ότι η Ελλάδα θα έφτανε μια ανάσα από τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου;

Μάρκους Μπεργκ: “Το περίμενα και το είχα πει και στη Σουηδία όταν με είχαν ρωτήσει για την Ελλάδα. Έχει πολύ καλή ομάδα και παρά το γεγονός ότι ήσασταν σε πολύ δύσκολο όμιλο, περάσατε. Άξιζε την πρόκριση η Εθνική σας γιατί στα δυο τελευταία παιχνίδια έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Μου άρεσε πολύ. Ειδικά κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού”.

Ποιον παίκτη ξεχωρίσατε;

Μάρκους Μπεργκ: “Τον Σαμαρά για την ποιότητά του και τον Καραγκούνη για το πάθος και την αντοχή του. Ο Σαμαράς είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια, έχει αυτοπεποίθηση και αυτό έδειξε όταν κέρδισε το πέναλτι κόντρα στην Ακτή. Ο Καραγκούνης μπορεί να ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία αλλά το έλεγε η καρδιά του. Εντυπωσιάστηκα από την αντοχή και το πάθος του. Είναι ο Μίστερ Παναθηναϊκός και είναι τιμή για όποιον τον έχει συμπαίκτη”.

Πόσο διαφορετική είναι η ζωή με έναν ποδοσφαιριστή;

Ζοζεφίν Ρίνγκμπλομ: “Σίγουρα δεν είναι η συνηθισμένη ζωή ενός ζευγαριού, αλλά για μένα είναι καταπληκτική εμπειρία. Μπορείς να επισκέπτεσαι κάθε χρόνο διαφορετικές χώρες, ζεις εκεί, μαθαίνεις τον πολιτισμό τους, είναι υπέροχη η ζωή. Το δύσκολο κομμάτι βέβαια είναι ότι ο Μάρκους βρίσκεται αρκετές μέρες μακριά από το σπίτι λόγω των υποχρεώσεων που έχει με την ομάδα. Ευτυχώς όμως έχω κοντά μου τόσο την οικογένειά μου όσο και τους φίλους μου και έτσι γίνεται ευκολότερη η ζωή μου”.

Πώς είναι ο Μάρκους μετά από ήττα όταν έρχεται στο σπίτι;

Ζοζεφίν Ρίνγκμπλομ: “Εξαρτάται. Συνήθως είναι εκνευρισμένος αλλά προσπαθεί να το ξεπεράσει και να κοιτάξει με καθαρό μυαλό τον επόμενο αγώνα. Τα παιδιά μας πιστεύω ότι είναι το καλύτερο “φάρμακο” για αυτόν. Είναι το είδωλό τους, τον λατρεύουν και όταν μπαίνει στο σπίτι γίνεται χαμός”.

Τι σας έκανε να τον αγαπήσετε;

Ζοζεφίν Ρίνγκμπλομ: “Είναι πολλά. Όταν τον πρωτοείδα πριν 10 χρόνια σε ένα κλαμπ ένιωσα εκείνη τη στιγμή κάτι να με μαγνητίζει. Δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω και δεν μπορούσα να κοιτάξω αλλού. Δεν έβγαιναν οι λέξεις με τίποτα από το στόμα μου. Μετά από κάποια χρόνια όταν γίναμε ζευγάρι, τον γνώρισα και κατάλαβα πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι”.

Ποιος έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι;

Ζοζεφίν Ρίνγκμπλομ: “Η κόρη μας εννοείται. Ότι πει είναι νόμος. Είναι πολύ αποφασιστική. Μοιάζει στον μπαμπά της. Όσο αποφασιστικός είναι ο Μάρκους στο γήπεδο άλλο τόσο είναι η κόρη μας στο σπίτι”.

Γιατί αποφασίσατε ο γάμος σας να γίνει στην Ελλάδα;

Ζοζεφίν Ρίνγκμπλομ: “Η πρώτη μας απόφαση για το γάμο ήταν να γίνει στη Σουηδία. Μετά ερωτευτήκαμε την Ελλάδα και είπαμε ότι αν μπορούμε να τον κάνουμε εδώ, θα τον κάνουμε. Εδώ είναι σαν παράδεισος”.

Πώς είναι ο Μάρκους στην καθημερινότητα μέσα στο σπίτι;

Ζοζεφίν Ρίνγκμπλομ: “Θα τον χαρακτήριζα χαλαρό και cool, ανάλογα βέβαια με την περίσταση”.

Πώς είναι ως πατέρας;

Ζοζεφίν Ρίνγκμπλομ: “Είναι φανταστικός πατέρας. Αν και ξοδεύει πολύ ενέργεια στη δουλειά του, ωστόσο βρίσκει και χρόνο και τρόπο να είναι πάντα δίπλα στα παιδιά του. Ειδικά με την Τζολί που είναι τριών ετών χρειάζεται να έχεις πολλή ενέργεια. Το ίδιο πιστεύω θα ισχύει και σε λίγο καιρό και με τον Λίονελ που είναι ενός έτους”.

Σας αρέσει η Ελλάδα;

Ζοζεφίν Ρίνγκμπλομ: “Τη λατρεύω. Αγαπώ τους Έλληνες, λατρεύω τον καιρό σας και για μας ήταν πολύ εύκολο να μπούμε στην ελληνική πραγματικότητα”.

Σχετικά άρθρα