Πηλιορείτικο Σπετζοφάι παραδοσιακό, απλό και λιτό

16 Ιουλίου 2014

Το σπετζοφάι έχει άπειρες εκδοχές!
Τα βασικά του υλικά βέβαια είναι το λουκάνικο και οι πιπεριές, μπορούμε όμως να το βρούμε μαγειρεμένο με διάφορες εκδοχές... αλλά τελικά το πηλειορίτικο παραδοσιακό, απλό και λιτό σπατζοφάι είναι μοναδικό!

Γράφει η Food Blogger Εύα Μονοχάρη ( www.funkycook.gr )

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το λουκάνικο σε μέτρια κομμάτια.
    Τηγανίζουμε το λουκάνικο, ώς συνήθως.
    Με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε από το λάδι που τηγανίστηκε και το κρατάμε ζεστό.

    Σπετζοφάι Πηλιορίτικο Συνταγές
  2. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.
    Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
    Αν οι ντομάτες δεν έχουν πολλά υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό.
    Συνταγές για Σπετζοφάι Πηλιορίτικο
  3. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση. 
    Προσθέτουμε τα τηγανισμένα λουκάνικα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε το σπετζοφάι και αν θέλουμε προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, όπως μαντζουράνα!
    Συνταγή γιαΣπετζοφάι Πηλιορίτικο

  4. Πηλιορείτικο Σπετζοφάι

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ