Zoυμερό αν και ανάποδο κέικ με βερίκοκα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />125 γραμμάρια βούτυρο<br />125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο<br />125 γραμμάρια ζάχαρη<br />1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ<br />5 αυγά<br />3 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη<br />1 βανίλια<br />10 – 15 βερίκοκα κομμένα στη μέση χωρίς κουκούτσι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Παίρνουμε τα βερίκοκα τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.<br />Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις αφρατέψει το μείγμα και πάρει όγκο ρίχνουμε την καρύδα και τη βανίλια.<br /><br />Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Τα αφήνουμε να χτυπηθούν όλα μαζί για 2 λεπτά.<br />Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκ. , στρώνουμε μια λαδόκολλα στον πάτο και απλώνουμε τα βερίκοκα το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε από πάνω τους τα 50 γρ.  βούτυρο και το μείγμα για κέικ.<br /><br />Το αφήνουμε να ψηθεί για 50 με 60 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα