Zoυμερό αν και ανάποδο κέικ με βερίκοκα

17 Ιουλίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

125 γραμμάρια βούτυρο
125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
125 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
3 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη
1 βανίλια
10 - 15 βερίκοκα κομμένα στη μέση χωρίς κουκούτσι

 

 

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα βερίκοκα τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις αφρατέψει το μείγμα και πάρει όγκο ρίχνουμε την καρύδα και τη βανίλια.

Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Τα αφήνουμε να χτυπηθούν όλα μαζί για 2 λεπτά.
Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκ. , στρώνουμε μια λαδόκολλα στον πάτο και απλώνουμε τα βερίκοκα το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε από πάνω τους τα 50 γρ.  βούτυρο και το μείγμα για κέικ.

Το αφήνουμε να ψηθεί για 50 με 60 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

 

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα φάρμακα για τη σχιζοφρένεια: Απορίες αναγνωστών
Πώς πρέπει να φερθείς όταν τελειώνει μια φιλία;
13:59 Τα φάρμακα για τη σχιζοφρένεια: Απορίες αναγνωστών
Πιττακός
Η Σκέψη της ημέρας
13:48 Πιττακός