Μέτρα από την UEFA για Ρωσία, Ουκρανία και Ισραήλ

Περιορισμούς για τις διοργανώσεις της θα εφαρμόσει η UEFA τη νέα σεζόν, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί σε αρκετές χώρες μέλη της Ομοσπονδίας.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Έκτακτης Ανάγκης την Τετάρτη 16 Ιουλίου.

Οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας γνωστοποίησαν τα “μέτρα ασφαλείας” που θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει και πάλι στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και την κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα η UEFA θα αναγκάσει τους συλλόγους του Ισραήλ να δηλώσουν άλλη έδρα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που θα πάρουν μέρος, και όπως όλα δείχνουν θα μετακομίσουν στην Κύπρο για να δώσουν τους αγώνες τους.

Εξάλλου, τόσο η ουκρανική αλλά η ρωσική Ομοσπονδία κατέθεσαν αίτημα προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν διασταύρωση των ομάδων τους τουλάχιστον στον προκριματικό γύρο, με το Συμβούλιο Έκτακτης Ανάγκης να το κάνει αποδεκτό.

Επηρεάζει τον Παναθηναϊκό

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει εν μέρει και τον Παναθηναϊκό, αφού περιορίζονται οι πιθανοί αντίπαλοι της Ζενίτ, δεδομένης της παρουσίας της Ντνιέπρ στο γκρουπ των ανίσχυρων όπου βρίσκεται και η ελληνική ομάδα.

Σχετικά άρθρα