Βήμα 6άδας η Εθνική, 12-6 τη Ρωσία

Αποφασιστικό βήμα για την 6άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη έκανε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών με τη νίκη της επί της Ρωσίας (12-6).

Νίκη που ήλθε πανηγυρικά στην τελευταία περίοδο του αγώνα όταν με 5 διαδοχικά τέρματα, έφτασε το σερί στο 6-0 υπέρ της Εθνικής μας και το σκορ στο 12-5, πριν οι Ρώσοι μειώσουν στο φινάλε (0.03″).

Το επιθετικό ξέσπασμα των Ελλήνων διεθνών, είχε αρχή το κρίσιμο γκολ που σημείωσε ο Αλέξανδρος Γούνας (έχασε πέναλτι στο 4-2) στα 5″’ από τη λήξη του τρίτου 8λέπτου, με το οποίο προηγήθηκαν 6-4 και πήραμε «ανάσα» στο σκορ.

Οι Ρώσοι, με τον Στεπάνιουκ (4 γκολ) κύρια απειλή, επέλεξαν να δώσουν αρκετές αποβολές, γι αυτό και ο αποδεκατισμός τους στο τέλος, πλην όμως η Εθνική μας σπατάλησε αρκετές από τις ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω, παρά τα 8 γκολ που πέτυχε με πλεονέκτημα.

Το ένα μάλιστα ήταν και καθοριστικό στα 7.24″ από τη λήξη, όταν παίξαμε με δύο παραπάνω και σκόραρε (8-5) ο Μανώλης Μυλωνάκης.

Κώστας Μουρίκης και Χριστόδουλος Κολόμβος έκαναν πάρτι στην αντίπαλη άμυνα, η Ελλάδα είχε 12/26 προσπάθειες (46,2%) και η Ρωσία 6/25 (24%), γεγονός που αποδεικνύει και την τελική διαφορά στο σκορ.

Τα 8λεπτα: 3-1, 3-3, 1-1, 5-1

Ελλάδα (Σάκης Κεχαγιάς): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Τίγκας, Φουντούλης Ι. 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης Χρ., Δελακάς 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 2, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος.

Ρωσία (Έρκιν Σαγκάεφ): Κορνέεφ, Σούκοφ 1, Οντιντσόφ, Αντίποφ, Ζινιατούλιν, Ντερεβιάνκιν, Τιμακόφ, Ναγκάεφ, Στεπάνιουκ 4, Κολόντ 1, Γιανκόφ, Σεπέλεφ, Κοστρόφ.

Σχετικά άρθρα