Σλότερ: «Να γίνω κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού»

Την πρώτη συνέντευξη ως παίκτης του Παναθηναϊκού παραχώρησε ο Έι Τζέι Σλότερ. Ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ μίλησε στην εφημερίδα “Πράσινη” για τη μεταγραφή του στο “Τριφύλλι”, τους στόχους του αλλά και για τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Οι δηλώσεις του Σλότερ:

Ει Τζει καλώς ήρθες στον Παναθηναϊκό. Έχεις συνειδητοποιήσει πως είσαι παίκτης αυτής της ομάδας;

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Ακόμα δεν έχω καταλάβει ότι πήρα μεταγραφή και ότι σε λίγους μήνες θα παίζω για τον Παναθηναϊκό. Ναι μεν το σκέφτομαι συνεχώς αλλά ακόμα δε έχω καταφέρει να το συνειδητοποιήσω».

Πως βλέπεις την μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό; Είσαι έτοιμος για ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις;

«Ο Παναθηναϊκός για εμένα είναι μια τεράστια ευκαιρία. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου, μιας και θα μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός και η Euroleague είναι το υψηλότερο επίπεδο για κάθε αθλητή. Είμαι πανέτοιμος γι αυτήν την πρόκληση».

Τι σκέφτηκες όταν πληροφορήθηκες για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού;

«Όταν μίλησα με τον ατζέντη μου και με ενημέρωσε για την πρόταση του Παναθηναϊκού ήμουν ενθουσιασμένος. Αυτή η ομάδα είναι εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη και έχει γράψει την δική της ιστορία. Και θέλω και εγώ να συμμετάσχω σε αυτή».

Ποια είναι τα όνειρά σου και οι στόχοι σου για την νέα σεζόν;

«Θέλω να καταφέρω να γίνω κομμάτι αυτής της σπουδαίας ιστορίας του Παναθηναϊκού. Σε όλη την καριέρα μου έχω μάθει να νικάω και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω και με την καινούρια μου ομάδα. Θέλω να κατακτήσω τίτλους».

Στην Γαλλία έκανες δύο πάρα πολύ καλές σεζόν. Πιστεύεις ότι αυτά τα χρόνια ήταν το «διαβατήριό» σου για την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό;

«Στην Γαλλία, είναι αλήθεια, ότι κατάφερα να κάνω μερικές πολύ καλές χρονιές και σίγουρα τα εφόδια που πήρα από εκεί θα με βοηθήσουν για να μπορέσω να παρουσιαστώ ακόμα καλύτερος στην Ελλάδα και στην Euroleague. Οι εμφανίσεις μου στο γαλλικό πρωτάθλημα μου έχουν δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση Νομίζω πως το γαλλικό πρωτάθλημα για εμένα ήταν ένα καλό «σχολείο». Ένα καλό βήμα για το υψηλότερο επίπεδο».

Είσαι… διαβασμένος αναφορικά με τον Παναθηναϊκό; Τι ξέρεις για την καινούρια σου ομάδα;

«Τι ξέρω για τον Παναθηναϊκό; Τα βασικά, αλλά νομίζω ότι αυτά είναι και τα ουσιαστικότερο. Παίρνει συνέχεια το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, έχει κατακτήσει 6 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχει φοβερό κόσμο που υποστηρίζει συνεχώς και παντού την ομάδα, ενώ έχει και πολύ σπουδαίους παίκτες. Παίκτες όπως ο Διαμαντίδης . Είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης. Και σίγουρα αυτό θέλω να το εκμεταλλευτώ. Θα παίξω δίπλα του και θέλω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτόν για να μπορέσω να γίνω καλύτερος και να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα».

Από όσα έχεις ακούσει για τον Παναθηναϊκό, έχεις μάθει για τον μεγάλο αντίπαλο του, τον Ολυμπιακό;

«Έχω ακούσει αρκετά πράγματα για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και για να πω την αλήθεια εδώ και λίγες μέρες συλλέγω και περισσότερες πληροφορίες. Απ όσο ξέρω οι «μάχες» μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι πολύ μεγάλες και η ατμόσφαιρα… ιδιαίτερη. Πραγματικά ανυπομονώ να παίξω σε ένα τέτοιο ματς».

Πλέον ανήκεις και επίσημα στην «οικογένεια» του Παναθηναϊκού, θα ήθελες να στείλεις το δικό σου μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;

«Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι θα δίνω πάντα το 110% των δυνάμεών μου για τον Παναθηναϊκό. Δεν πρόκειται να πω τίποτα περισσότερο και ούτε να υποσχεθώ τίποτα. Στόχος όλων μας στην ομάδα είναι να νικάμε. Και σε κάθε ματς θα «πολεμάμε» γι αυτό. Και με τον κόσμο να μας υποστηρίζει θα τα καταφέρουμε».

Σχετικά άρθρα