Σήμερα - "Evaporated Landscapes" στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

18 Ιουλίου 2014

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Κυριακή 20/07
Ένας κόσμος άυλος και άχρονος
,  ένα σύμπαν καμωμένο από εφήμερα, άπιαστα υλικά – ήχους, φως, φυσαλίδες, αφρό. Τοπία από τα οποία απουσιάζει το ανθρώπινο σώμα· χορογραφίες που δεν νοούνται πια ως οργάνωση σωματικών χειρονομιών μέσα στον χώρο, αλλά ως σχέση ανάμεσα στις μετέωρες, αέναα εξανεμιζόμενες και ανασυγκροτούμενες, ρευστές εκφάνσεις της ύλης.

Η χορογράφος Μέττε Ίνγκβαρτσεν δημιουργεί έναν τεχνητό κόσμο που λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της εξάτμισης, της διάλυσης και της μεταμόρφωσης. Είναι τα “Εξατμιζόμενα τοπία” της, που άλλοτε θυμίζουν τη φύση όπως τη γνωρίζουμε, ενώ άλλοτε μοιάζουν με φουτουριστική επινόηση.

Πρόκειται για ένα μαγευτικό εικαστικό-χορευτικό περιβάλλον στο οποίο η χορογραφία δεν συντελείται μόνο στο χώρο αλλά και στα σώματα των θεατών, λόγω των αισθητηριακών και αντιληπτικών κραδασμών που βιώνουν σε όλη την παράσταση. Μια σπουδή πάνω στην αδιάκοπη ροή και μετάλλαξη της ύλης, η οποία θέτει το ερώτημα των ορίων ανάμεσα στο τεχνητό και το φυσικό και διερευνά τις σχέσεις ανάμεσα στα έμψυχα όντα και τον άψυχο, αλλά γεμάτο ενέργεια, κόσμο που τα περιβάλλει, τα διατηρεί στη ζωή και απαιτεί να τον σεβαστούν.

www.dancetheater.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...