Ο μάγος του ΠΑΟΚ… εν δράσει (video)

Από τα πέντε του παίζει ποδόσφαιρο. Ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο του παίζει ποδόσφαιρο με τους φίλους του. Παίζει και… στον ύπνο του λένε οι συμπατριώτες του. Ο Φακούντο Περέιρα, γνωστός και ως «μάγος», στην πατρίδα του, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, είναι γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου το 1987 στο Ζάρατε της Αργεντινής και έχει ύψος 1,70μ. Αγωνίζεται κυρίως πίσω από τον επιθετικό.

Εκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στο Ζάρατε όπου μεγάλωσε και στη συνέχεια βρέθηκε στη Naútico Arsenal για έξι χρόνια. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών άφησε το σπίτι και βρέθηκε στο Μπουένος Άιρες όπου εντάχθηκε στο δυναμικό της Εστουντιάντες. Αρχικά στις ομάδες των τμημάτων υποδομής ενώ το 2004, δηλαδή στα 17του βρέθηκε στην πρώτη ομάδα και σύμφωνα με τον ίδιο τότε άρχισε η καριέρα του.  Έως το 2010 με την Εστουντιάντες συμπλήρωσε 121 συμμετοχές και πέτυχε 24 γκολ. Το 2009 η αργεντίνικη ομάδα τον έδωσε δανεικό στην Παλεστίνο, όπου έπαιξε πέντε φορές και πέτυχε ένα γκολ ενώ αντιμετώπισε προβλήματα με τον τότε προπονητή του. Το 2011 έπαιξε στην Χιλιανή Αουντάξ Ιταλιάνο με την οποία έκανε 34 συμμετοχές πετυχαίνοντας 15 γκολ. Από το 2012 άνηκε στην μεξικανική Σαν Λουίς. Εκεί πέτυχε τρία γκολ σε 14 συμμετοχές. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στη Χιμνάσια Λα Πλάτα ως δανεικός από την Σαν Λουίς, όπου είχε 16 γκολ σε 34 παιχνίδια.
Λατρεύει την οικογένειά του, γελά πολύ με τον πατέρα του Άβελ και την μητέρα του Μίρθα. Νοιώθει προστάτης για τις δύο αδερφές του Μαντελέν και Φλάβια αλλά και τα δύο ανήψια του, τον Ιγκνάσιο και την Τσουλιάνα.
Καλύτερο ποδοσφαιριστή στη θέση του θεωρεί τον Ρονάλντο και όπως κάθε αργεντινός που σέβεται τον εαυτό του είχε ως ποδοσφαιρικό είδωλο τον Ντιέγκο Μαραντόνα .
Χαλαρώνει πηγαίνοντας στον κινηματογράφος και του αρέσουν πολύ ο Τομ Κρουζ και η Ατζελίνα Τζολί. Οδηγεί ένα… Mini Cooper και το αγαπημένο του φαγητό είναι η «Μιλανέζα ναπολιτάνα» με τηγαγανιτές πατάτες και παγωτό για επιδόρπιο. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό αργεντίνικο φαγητό με βόειο κρέας πανέα πάνω σε ζύμη πίτσας που καλύπτεται με σάλτσα ντομάτας και τυρί μοτσαρέλα
Ο αγαπημένος προορισμός διακοπών είναι η Μαρ ντελ Πλάτα στην Αργεντινή και το μεγάλο του όνειρο είναι να παίζει κάποτε σε ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα του κόσμου που γι’ αυτόν είναι αυτά της Αγγλίας, της Ισπανίας ή της Ιταλίας.

Σχετικά άρθρα