Πιο υγιής η καρδιά με λίγους ξηρούς καρπούς την ημέρα

<div>
<div>
<p><span style="font-size: small;">Μία φούχτα ξηροί καρποί την ημέρα μπορεί να μειώνουν κατά το σχεδόν ένα τρίτο τον κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου, επιβεβαιώνει μία νέα ανάλυση.</span></p>
</div>
</div>
<div>
<p><span style="font-size: small;">Όπως έδειξε, το τσιμπολόγημα φιστικιών, κάσιους ή καρυδιών αντί για εδέσματα πλούσια σε λίπη ή ζάχαρη μπορεί να μειώσει κατά 30% τις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων και κατά 17% τους θανάτους από αυτές.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Η ανάλυση, που συμπεριέλαβε στοιχεία από 18 προγενέστερες με συμμετέχοντες περισσότερους από 77.000 εθελοντές, δημοσιεύεται στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN) και είναι η νεώτερη από μία σειρά επιστημονικών εργασιών που καταδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη που αποκομίζει η υγεία όταν προστίθενται οι ξηροί καρποί στην ημερήσια διατροφή.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Εντούτοις, επειδή παρέχουν πολλές θερμίδες, είναι σημαντικό να αποφεύγεται η κατάχρησή τους: οι υπάρχουσες μελέτες συγκλίνουν στο ότι μία χούφτα (ή 30 γραμμάρια) την ημέρα είναι υπεραρκετή.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Οι ξηροί καρποί περιέχουν συνδυασμό ακόρεστων λιπαρών οξέων, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και άλλων συστατικών, που δρουν συνεργικά για να ελαττώσουν τη χοληστερόλη και τη φλεγμονή στο σώμα.</span></p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα