Καλή Αρχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών

Του Κάρολου ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΥ

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε ο στόχος επιτεύχθηκε κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του 100ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος στίβου Ανδρών-Γυναικών που για μια εις έτι φορά έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ παρουσία 600 θεατών.

Εντυπωσιακός ήταν και πάλι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του επί-κοντώ στον κλειστό στίβο Κώστας Φιλιππίδης ο οποίος με άλμα 5,60μ. έδειξε τις προθέσεις του για διεκδίκηση ενός καλού πλασαρίσματος και γιατί όχι και ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης, ό άλτης του Δημήτρη Κυτέα είχε καλές προσπάθειες στα 5,70μ. αλλά δεν ευτύχησε να περάσει το ύψος.  Στο ίδιο αγώνισμα (επι-κοντώ) καλό άλμα και ατομικό ρεκόρ 5,32μ. πραγματοποίησε ο 21χρονος Θεόδωρος Χρυσανθακόπουλος.

Σε καλή κατάσταση αν και δεν έβρισκε τον βηματισμό του ,βρέθηκε ο ρέκορντμαν Ελλάδος στο Τριπλούν Δημήτρης Τσιάμης ο οποίος με άλμα στα 16,73μ. πρώτευσε για μια επιπλέον φορά.   

Εξαιρετικό αγώνα πραγματοποίησε ο Μάκης Στεργιούλης στον πρωϊνό προκριματικό αφού η επίδοση του 10.22 , με φυσιολογικό άνεμο 1,4μ. καταρρίπτει το ατομικό του ρεκόρ(10.29 από το 2007) και ταυτοχρόνως τον θέτει σε τροχιά αξιοπρεπούς εμφάνισης στο προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το οποίο θα διενεργηθεί τον Αύγουστο στην Ζυρίχη , ωστόσο ο  29χρόνος αθλητής ήταν μέτριος στον απογευματικό τελικό των 100μ. όπου ηττήθηκε από τον Λυκούργο Τσάκωνα ο οποίος πέτυχε χρόνο 10.38.
 
Αξιοσήμαντη πρόκριση για την Ζυρίχη πέτυχε η Ελισάβετ Πεσιρίδου η οποία πρώτευσε στα 100μ. με εμπόδια με χρόνο 13.38 , επίδοση η οποία είναι και ατομικό ρεκόρ της αθλήτριας,η προηγούμενη καλύτερη επίδοση της ήταν 13.42.

Αν το παλαιό κρασί είναι καλό τότε το ίδιο ισχύει και για την 33χρόνη Γεωργία Κοκλώνη νικήτρια στα 100μ. με 11.59 , η ίδια αθλήτρια είχε σημειώσει επίδοση 11.41 στον πρωϊνό προκριματικό. Χωρίς συναγωνισμό όπως πάντα ο Κώστας Δουβαλίδης ,δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στον τελικό των 110μ. με εμπόδια σημειώνοντας επίδοση 13.49 με αντίθετο άνεμο 0,60μ.

Δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει μεγάλο άλμα ο νικητής του ύψους Αντώνης Μάστορας ο οποίος περιορίστηκε σε άλμα 2,26μ. , επιδιώκοντας ανεπιτυχώς να υπερβεί εν συνεχεία τα 2,32μ. Εκτός συναγωνισμού αγωνίστηκε και ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου, ο οποίος προερχόμενος από τραυματισμό δεν κατάφερε να κάνει καλό αγώνα και περιορίστηκε στην τρίτη θέση με άλμα 2,16μ.

  Στο μήκος των γυναικών την έκπληξη έκανε η νικήτρια του αγωνίσματος 23χρόνη Χάιδω Αλεξούλη του Πελασγού Λάρισας η οποία σημείωσε επίδοση 6,29μ. 

Σχετικά άρθρα