Βίτορ: «Υποχρεωμένοι να θέτουμε υψηλούς στόχους»

Ως την καλύτερη επιλογή χαρακτήρισε ο Μιγκέλ Βίτορ την απόφασή του να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος αμυντικός μίλησε για την περσινή πορεία του “Δικεφάλου του Βορρά” και τον Άγγελο Αναστασιάδη ενώ αναφορικά με τις αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τόνισε πως αυτές επηρεάζουν την ομάδα όμως. πρόσθεσε πως άπαντες στον ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένοι να θέτουν υψηλούς στόχους.
Απόσπασμα των δηλώσεων του Βίτορ στην εφημερίδα “Sportday”:
Για την απώλεια των στόχων που είχαν τεθεί την περασμένη χρονιά: «Είναι δύσκολο να βρεις μόνο μια εξήγηση για το τι δεν πήγε καλά. Είναι αλήθεια ότι για κάποιο διάστημα δεν στεκόμασταν καθόλου καλά. Αλλά από την άλλη, φτάσαμε σε έναν τελικό, ενώ αν δεν μας είχαν αφαιρεθεί οι τρεις βαθμοί, θα είχαμε τερματίσει πρώτοι στα πλέι οφ. Αν παίρναμε το Κύπελλο, δεν λέω ότι θα ήταν μια απόλυτα πετυχημένη χρονιά, αλλά δεν θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει και κακή».
Για την επιλογή του, να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ και τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν: «Όχι μόνο δεν μετάνιωσα που έφυγα από την Μπενφίκα και παίζω στον ΠΑΟΚ, αλλά αισθάνομαι ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Πριν έρθω στον ΠΑΟΚ δεν έπαιζα πολύ. Στην πρώτη μου χρονιά έκανα αρκετά παιχνίδια και το σώμα μου έπρεπε να προσαρμοστεί».
Για τη διαμόρφωση του ρόστερ: «Σίγουρα δεν είναι καλό η ομάδα να αλλάζει 13-14 παίκτες κάθε χρονιά. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να θέτουμε υψηλούς στόχους και να τους διεκδικούμε. Είναι καλό να υπάρχει ενθουσιασμός από τους νέους, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχουν και οι έμπειροι παίκτες που θα ισορροπούν τον ενθουσιασμό, θα δίνουν κατευθύνσεις στο γήπεδο και θα βοηθούν τους νέους».
Για τις πρώτες εντυπώσεις που του έχει αφήσει ο νέος τεχνικός της ομάδας, Άγγελος Αναστασιάδης: «Στο ότι επιμένει και μιλάει συνέχεια για τη σημασία του να είμαστε μια οικογένεια, να είμαστε ενωμένοι και να λειτουργούμε ως ομάδα».
Για την ιδιοσυγκρασία του κόσμου του ΠΑΟΚ: «Εδώ στην Ελλάδα ο κόσμος έχει έντονα συναισθήματα και ζει το ποδόσφαιρο με πάθος. Όταν έχεις καλές στιγμές είναι χαρούμενος και όταν δεν είναι καλά τα αποτελέσματα νιώθει άσχημα. Θεωρώ ότι είναι λογικό όταν παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα να είσαι έτοιμος για αυτές τις αντιδράσεις. Η δουλειά μας είναι να τους δίνουμε αφορμές για χαρές και όχι για στενοχώρια».

Σχετικά άρθρα