Μπατίστα: «Να ζήσω την ένταση του αιώνιου ντέρμπι»

Την ανυπομονησία του να αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού εξέφρασε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του “Τριφυλλιού”, Εστεμπάν Μπατίστα. Ο Ουρουγουανός σέντερ μίλησε για τη μεταγραφή του στους “πράσινους”, τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς αλλά και για την “αιώνια” κόντρα με τον Ολυμπιακό.

Απόσμασμα της συνέντευξης του Μπατίστα στην εφημερίδα “Πράσινη”:

Εστεμπάν, πλέον το τουρκικό πρωτάθλημα και η Καρσίγιακα αποτελούν παρελθόν. Τώρα, είσαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Πως αισθάνεσαι γι αυτό;

«Η ευκαιρία που μου δίνεται είναι μοναδική. Να ανήκω σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός και να έχω και πάλι προπονητή έναν από τους κορυφαίους των ευρωπαϊκών γηπέδων. Τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή σεζόν. Και εγώ προσωπικά αλλά και η ομάδα».

Όταν έφτασε στα χέρια σου η πρόταση από πλευράς του Παναθηναϊκού τι σκέφτηκες;

«Σκέφτηκα μέσα μου… ουάου. Ο κάθε αθλητής ξέρει πολύ καλά τι πάει να πει να τον θέλει ο Παναθηναϊκός. Μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης με 6 πρωταθλήματα. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης που δεν θα ήθελε να είναι στην θέση μου. Είμαι ενθουσιασμένος. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος. Με φοβερό κόσμο και ιστορία που ανάλογη έχουν ελάχιστες ομάδες. Μόλις με ενημέρωσε ο ατζέντης μου για την πρόταση του Παναθηναϊκού είπα αμέσως το «ναι». Αυτά τα πράγματα δεν τα σκέφτεσαι πολύ. Αυτά ήταν φοβερά νέα για εμένα».

Η παρουσία του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην ομάδα, με τον οποίο είχες συνεργαστεί στο παρελθόν, έπαιξε τον δικό της ρόλο ώστε να πεις το «ναι» στην πρόταση του «τριφυλλιού»;

«Όταν μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός σου ζητάει να έρθεις στην ομάδα δεν το σκέφτεσαι περισσότερο. Δεν το ψάχνεις. Πόσο μάλλον όταν στην ομάδα προπονητής είναι και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο κόουτς ήταν ένας παραπάνω λόγος να έρθω στον Παναθηναϊκό. Με τον Ιβάνοβιτς έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και ξέρω πάρα πολύ καλά πως πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό επαγγελματία ο οποίος μπορεί να κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Είναι ότι καλύτερο για εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστούμε και πάλι. Επίσης πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι και η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη. Όταν ακούς για Παναθηναϊκό, τότε το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης . Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη. Οι τίτλοι και οι ατομικές του διακρίσεις στην Ευρωλίγκα μιλούν από μόνες τους. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και αισθάνομαι χαρούμενος που θα είμαι συμπαίκτης του».

Εστεμπάν, μετά και την ανακοίνωσή του Παναθηναϊκού για την μεταγραφή σου, τι έχεις τώρα στο μυαλό σου;

«Αυτό που έχω τώρα στο μυαλό μου είναι να έρθω στην Ελλάδα και να ξεκινήσω την σκληρή δουλειά. Θέλω να ενσωματωθώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ομάδα και να «δέσω» με τους συμπαίκτες μου. Η ομάδα είναι καινούρια και γι αυτό θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο. Νέοι παίκτες, νέος προπονητής, αλλά οι ίδιοι στόχοι. Αυτό που θέλω εγώ και αυτό που θέλουμε όλοι είναι να κερδίσουμε νέους τίτλους. Γι αυτό είναι «φτιαγμένος» ο Παναθηναϊκός. Για να κερδίζει και να κατακτά τίτλους».

Ξέρεις στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη κόντρα με τον Ολυμπιακό…

«Ξέρω πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε έχω παίξει και αντίπαλός του στην Euroleague. Ξέρω τι γίνεται στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Όλη η Ευρώπη ξέρει τι γίνεται. Και δε σας κρύβω πως αυτήν την ένταση, αυτήν την ατμόσφαιρα θέλω να την ζήσω. Ανυπομονώ να την ζήσω. Ανυπομονώ να γίνω κι εγώ κομμάτι του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός».

Σχετικά άρθρα