Πρωταθλήτρια η Τουρκία!

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, η Εθνική ομάδα της Τουρκίας, εξαργύρωσε την εξαιρετική της πορεία, καθώς επικράτησε της Ισπανίας με 65-57 στον τελικό του Ευρωμπάσκετ των Νέων και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο! 

Μετά από έναν αγώνα που άξιζε το χαρακτηρισμό του τελικού, με πολλές διακυμάνσεις, πολλές όμορφες φάσεις στην άμυνα και στην επίθεση, πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα, η Τουρκία έχοντας μόνο μία ήττα σε ολόκληρη την διοργάνωση επιβλήθηκε της Ισπανίας 65-57.

Πολυτιμότερος παίκτης του Ευρωμπάσκετ αναδείχθηκε ο Τσεντί Οσμάν της Τουρκίας, ενώ στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης βρίσκονται οι Μάτιτς Ρέμπετς (Σλοβενία), Τσεντί Οσμάν (Τουρκία), Αλέξανδρος Βεζένκοφ (Βουλγαρία), Νίκολα Γιάνκοβιτς (Σερβία) και Γκιγέρμο Χερνανγκόμεθ (Ισπανία). 

Η Τουρκία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και χειροκροτήθηκε στα Δύο Αοράκια. Τα μετάλλια έδωσαν ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο Άρης Ζώης, ενώ το Κύπελλο παρέδωσε ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ. Ο Αριστείδης Γολέμης παρέδωσε τα ασημένια μετάλλια στους Ισπανούς, ενώ οι Σέρβοι πήραν τα χάλκινα μετάλλιά τους από τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα. 

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρότσα (Πορτογαλία), Βινάσι (Ρουμανία)
Δεκάλεπτα: 14-18, 35-28, 48-46, 65-57
Τουρκία (Τοκέρ): Τσεβίκ 3, Σανλί 3, Οσμάν 20, Τουρέν 8, Μπιρσέν 5, Κοσούτ 2, Κοσάρ, Οζμιζράκ 3, Ντεμίρ, Αλτουνμπεϊ 10, Γιασάρ 2, Ερουκλού 9
Ισπανία (Πονσαρνάου): Μαρτίν, Παουλί 17, Βιθέδο, Μπριθουέλα 2, Σανς, Ερνανγκόμεθ Γκ 9, Ντίαθ 7, Σάιθ 6, Αβάλδε 7, Νόγουες, Ερνανγκόμεθ Χ 8, Ιριάρτε 1

Σχετικά άρθρα