Ποιες τροφές δεν πρέπει να τρώω όταν παίρνω sintrom;

21 Ιουλίου 2014
Έλλη, 71 ετών ρωτά
Ρωτά η αναγνώστρια μας Έλλη Φ.
 
Παίρνω sintrom επειδή είχα πνευμονική εμβολή. Ποιες τροφές που περιέχουν χλωροφύλλη δεν πρέπει να τρώω; Είμαι 71 ετών και πέρασαν 4 χρόνια από τότε.


Απαντάει ο καρδιολόγος Γιώργος Λάζαρος

To Sintrom είναι ένα αντιπηκτικό φάρμακο που ανταγωνίζεται τη δράση της βιταμίνης Κ. Kατά συνέπεια τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Κ ανταγωνίζονται την αντιπηκτική δράση του φαρμάκου.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ είναι μεταξύ άλλων το λάχανο, το μπρόκολο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, βλίτα, σπανάκι), τα αμύγδαλα, η σοκολάτα, η σόγια το συκώτι, κλπ. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αυτά τα τρόφιμα δεν θα πρέπει να καταναλώνονται. Εκείνο που επιβάλλεται είναι η διατροφή να είναι ισορροπημένη χωρίς ακραίες εναλλαγές στα τρόφιμα που καταναλώνονται, έτσι ώστε να προσαρμόζεται η δόση του φαρμάκου ανάλογα με τις διατροφικές του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Απαραίτητος στα άτομα που λαμβάνουν Sintrom είναι ο μηνιαίος προσδιορισμός της πηκτικότητας αίματος με ειδική εξέταση αίματος (INR) ώστε να βεβαιωνόμαστε ότι κυμαίνεται στα επιθυμητά επίπεδα. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Στελ***** ****
11:48 Σάββατο 11/07/2015
Καλημερα εχω υπετροφικη αποφρακτικη μυοκαρδιοπαθεια βαλβιδοπαθεια και καρδιακη ανεπαρκειαΕχω κανει μυεκτομη το 2012 αλλα τωρα ειμαι ξανα στην αρχηΤη μπορω να κανω απο τωρα και περα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ