Μόρφωμα στην ωοθήκη. Τι πρέπει να κάνω;

21 Ιουλίου 2014
Σταυρούλα, 36 ετών ρωτά

Ρωτά η αναγνώστρια μας Σταυρούλα Δ.

Είχα κάνει πριν από τρεις μήνες έναν ενδοκολπικό υπέρηχο και είχε βρεθεί στην δεξιά ωοθήκη οζώδης συμπαγείς αλλοίωση 23 εκ με αγγείωση σκληρυντικά στοιχεία και κυστικές εκφυλίσεις. Πήγα στον γιατρό μου και μου έδωσε τα yasminelle για δύο μήνες. Μου είπε ότι πολύ πιθανόν είναι να φύγει το μόρφωμα αυτό. Ελπίζω και εγώ. Είμαι 36 ετών έχω ένα παιδί και γενικά προβλήματα με τους μαστούς ινοαδενώματα. Μου είχατε απαντήσει στην ανωτέρω ερώτηση και ευχαριστώ έκανα πάλι υπέρηχο δεν είχε απορροφηθεί μου είπε ότι δεν τον ανησυχεί και ότι ο πόνος που νιώθω χαμηλά δεν είναι από το μόρφωμα και να το δούμε πάλι με υπέρηχο τον Σεπτέμβριο όλα αυτά τον Μάιο αλλά κάθε μέρα και κυρίως μετά της 15 Μαΐου που αδιαθέτησα ο πόνος γινόταν πιο έντονος τελικά αφού έκανα πάλι υπέρηχο εκεί διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για σοκολατοειδή κύστη και έτσι μου χορήγησε Vasinnette γιατί προφανώς έχω ενδομητρίωση και να πάω με υπέρηχο τον Σεπτέμβριο, απλά το θέμα μου είναι ότι εγώ συνεχίζω και νιώθω πόνο χαμηλά δεξιά στην κοιλιά και στην λεκάνη και δυστυχώς αρχίζω να νιώθω τον ίδιο πόνο και στην αριστερή μεριά απλά θα ήθελα τη γνώμη σας.


Απαντάει ο Μακρής Γιώργος- Μάριος, MD, MSc,
Γυναικολόγος- Μαιευτήρας,
Ειδικός Γυναικολόγος Ογκολόγος (EBCOG- ESGO accreditation)

Καλησπέρα,
 
Απάντηση: Θεωρώ ότι το μόρφωμα είναι 2,3 εκ και όχι 23 εκ. Σωστά? Εάν λοιπόν το μόρφωμα εξαρτήματος εμμένει και δεν υποχώρησε με την έως τώρα θεραπεία, τότε η οριστική και σωστή διάγνωση για το πρόβλημα που σας απασχολεί είναι η λαπαροσκόπηση. Είναι μια επέμβαση ρουτίνας, η οποία θα επιβεβαιωσει εάν αυτό το μόρφωμα είναι ενδομητρίωμα ή άλλης σύστασης με την αφαίρεσή του. Σας συστήνω να μην διστάσετε να το κάνετε.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Xris***** ****
17:24 Πέμπτη 6/10/2016
Μετά από μια επίσκεψη στο γιατρό λόγω πόνου στον αριστερο νεφρό κσι μετά απο ultra sound μου βρήκαν οτι έχω και ένα μεγάλο συμπαγές μόρφωμα με σαφή όρια και ιχοανακλάσεις στο εσωτερικό του και διάμετρο 11 εκ Μου συνέστησαν χειρουργική επέμβαση Συμφωνείται
Μαρι***** ****
00:22 Τρίτη 12/04/2016
Γεια σας Τι ειναι η εκτενης χωροκατακτητικη εξεργασια ωοθηκης και ποιοι οι τροποι θεραπειας της ευχαριστω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ