Ο Τζίμι με τα χίλια πρόσωπα και τα δύο ονόματα (video)

Η σκούφια του κρατά από τη Συρία, περνά από την Τουρκία και καταλλήγει στην Σουηδία και συγκεκριμένα στο Έρεμπρο όπου γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1989 ο Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος είναι πιθανό να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Εκεί όπου οι γονείς του είχαν ένα μικρό μπαρ απέναντι από το γήπεδο της Σουηδικής φόργουορντ, το οποίο ήταν ουσιαστικά η αυλή στην οποία μεγάλωσε. Από πέντε ετών ήταν με μια μπάλα στο χέρια και για το σχολείο, ούτε να ακούσει δεν ήθελε.

Υστερα από δύο σεζόν στην Τουρκία με τη φανέλα της Γκεντσλερμπιρλιγκί, ο Ολυμπιακός είναι γι’ αυτόν το μεγάλο βήμα. Τη σεζόν 2013/14, είχε 6 γκολ σε 32 συμμετοχές στο τουρκικό Πρωτάθλημα, όλες ως βασικός. Είναι αριστεροπόδαρος, αλλά τα καταφέρνει αρκετά καλά όταν χρειαστεί και με το δεξί.

O 25άχρονος, με ύψος 1,80μ., πριν την Γκεντσλέρ αγωνιζόταν στη Μάλμε για μία τετραετία (2008-2012), ενώ είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την ομάδα Φόργουορντ, που εδρεύει στο Έρεμπρο, γενέτειρα του διεθνούς ποδοσφαιριστή. Είναι 17 φορές διεθνής με την Εθνική Σουηδίας, με 1 γκολ στο ενεργητικό του. Έχει ένα Πρωτάθλημα Σουηδίας με τη Μάλμε το 2010.

 

Η μακρινή καταγωγή του είναι από τη Συρία καθώς από εκεί έφυγαν οι παππούδες για να βρεθούν στο τουρκικό Μαρντίν, ένα βραχώδες βουνό της Νοτιοανατολικής Τουρκίας που βλέπει τις πεδιάδες της Συρίας. Εκεί γεννήθηκε ο πατέρας του, ο οποίος μετανάστευεσε και αυτός στην Σουηδία ύστερα από κάποια χρόνια όποιυ γεννήθηκε ο Γιακούμπ Τζίμι Ντουρμάζ ή για κάποιους Τζίμι Τουμά. Το «Τουμά» είναι το επίθετο της μητέρας κι αυτό που είχε όλη οικογένεια αποδεχθεί για πολλά. Το 2009 όμως, όλα τα μέλη της οικογένειας αποφάσισαν να αποκτήσουν πλέον το επίθετο του πατέρα του, Τουμάζ.

Το όνομα δεν είναι το μόνο που άλλαξε ο Σουηδός ποδοσφαιριστής. Πολύ περισσότερες φορές άλλαξες το πρόωσπό του για την ακρίβεια το μαλί του. Μακρύ για πολλά χρόνια σε στίλ Μπομπ Μάρλεϊ όπως έλεγαν οι Σουηδοί, έφτασε στο ακριβώς αντίθετο, δηλαδή σχεδόν ξυρισμένο κεφάλι, καρέ και τελικά καπελάκι και μάλιστα με μούσι.

Οι αλλαγές στο μαλλί μόνο τυχαίες δεν είναι. Η σύζυγός του Γκαμπριέλα είναι κομμώτρια. Παντρεύτηκαν στις 4 Δεκεμβρίου 2010 και έχουν μια κόρη την Ντανιέλα.

Η ομάδα των ονείρων του είναι η Μπαρτσελόνα και το πρωτάθλημα που θέλει να αγωνιστεί κάποια στιγμή είναι αυτό της Ισπανίας.   Παρά το γεγονός ότι οι ρίζες του είναι σε τρεις χώρες, ο ίδιος είναι χριστιανός ορθόδοξος και παρ’ ότι στο Μάλμε όπου αγωνιζόταν δεν έβρισκε εκκλησία για να προσευχηθεί. Πριν από κάθε κάνει τον σταυρό του και λέει μια μικρή προσευχή. Για τον ίδιο αλλά όπως έχει αποκαλύψει και τον αδερφό του, Ελία, ο οποίος ακολουθεί τα βήματά του στο ποδόσφαιρο.

Σχετικά άρθρα