Kλασσικά αγαπημένα : Σπαγγέτι με γαρίδες και βασιλικό

21 Ιουλίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
400 γραμμάρια σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια γαρίδες Νο 5

 

 

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε σε γουδί το σκόρδο, το λεμόνι και βασιλικό μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.

Εν τω μεταξύ λαδώνετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία. Μαγειρεύετε το μπέικον ψιλοκομμένο ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. Αφαιρέστε και στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Επιστρέφετε στο τηγάνι και ρίχνετε το μισό βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά σε δυνατή εστία. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το μπέικον και το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίστε με βασιλικό και σερβίρετε.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ