Oικογενειακές στιγμές με τάρτα με μαρμελάδα και ροδάκινα

21 Ιουλίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια μπισκότα
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
2 1/2 με 3 κιλά φρούτα όπως τα ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα
6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της επιλογής σας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, για το σερβίρισμα

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.

Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια απλώνετε πάνω από την τάρτα τη μαρμελάδα και τα φρούτα κομμένα σε λεπτές φέτες. Ψήνετε στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 30 με 35 λεπτά στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ