Λιγκουίνι με κολοκυθάκια και μπέικον

21 Ιουλίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

340 γραμμάρια λιγκουίνι
60ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
150 γραμμάρια μπέικον κομμένα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
400 γραμμάρια κολοκυθάκια κομμένα σε ψιλά ζουλιέν
 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
 50 γραμμάρια κεφαλοτύρι

 

 

 

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζετε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό al dente.
Στραγγίξτε καλά και αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια εστία. Προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ μαζί με το μπέικον ψιλοκομμένο και μαγειρεύετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού, μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα ακόμα. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες (ζουλιέν) και  μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
Ρίξτε το μείγμα με τα κολοκυθάκια μέσα στα μαγειρεμένα λιγκουίνι μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, το κεφαλοτύρι τριμμένο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε με πασπαλίζοντας με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ