Παρφέ με μέλι και αρωματικό τσάι

<div class="views-field views-field-body">
<div class="field-content">
<p><span>Δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτό το παρφέ με όποιο τσάι σας αρέσει, με όποιο άρωμα θέλετε, αν και η γνώμη μου είναι ότι ταιριάζουν τα ζεστά αρώματα μπαχαρικών. Η επιλογή είναι δική σας!</span></p>
</div>
</div>
<div class="views-field views-field-field-recipe-prep-time"><span class="views-label-field-recipe-prep-time">Χρόνος Προετοιμασίας:</span>
<div class="field-content">30΄</div>
</div>
<div class="views-field views-field-field-recipe-waittime"><span class="views-label-field-recipe-waittime">Χρόνος Αναμονής:</span>
<div class="field-content">Στην κατάψυξη: 3 ώρες</div>
</div>
<div class="field-content"> </div>
<div class="field-content"> </div>
<p class="first matCat">για 4 μερίδες</p>
<p>1 φακελάκι τσάι με άρωμα καραμέλα ή όποιο άλλο άρωμα θέλετε</p>
<p>3 κρόκοι αυγών</p>
<p>100 γρ. καστανή ζάχαρη</p>
<p>2 κουταλιές μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο</p>
<p>250 γρ. κρέμα γάλακτος</p>
<p>2 κουτ. σούπας σκόνη από καλά αλεσμένα καρύδια ή φουντούκια (στο μούλτι)</p>
<p class="last">1 κουταλάκι λιωμένο βούτυρο</p>
<p class="last"> </p>
<p>Βάζω να βράσουν 250 ml νερό και βυθίζω εκεί το φακελάκι τσαγιού, για 5 λεπτά. Πετάω το φακελάκι και κρατάω το ρόφημα. Το αφήνω να κρυώσει καλά.</p>
<p>Σε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζω τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύω με το σύρμα. Στερεώνω το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό (φτιάχνω δηλαδή ένα μπεν μαρί) και συνεχίζω το χτύπημα με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει. Τότε αποσύρω από τη φωτιά και συνεχίζω και πάλι να χτυπάω τα υλικά με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός, για πιο ξεκούραστη δουλειά), μέχρι το μείγμα να κρυώσει, να γίνει χλιαρό. Προσθέτω το κρύο τσάι και ανακατεύω καλά.</p>
<p>Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη, πυκνή σαντιγί. Την προσθέτω στο μείγμα και ανακατεύω με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια μαρίζ (ελαστική σπάτουλα).</p>
<p>Με ένα πινελάκι βουτυρώνω ελαφρώς 4 – 6 ατομικά μπολάκια (ιδανικά, μπολάκια και σουφλέ) και τα πασπαλίζω με τα τριμμένα καρύδια ή φουντούκια. Μοιράζω την κρέμα που ετοίμασα στα μπολάκια και τα βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι το παρφέ να σφίξει αλλά να έχει μια ευχάριστη ελαστικότητα</p>
<p><a href="http://www.dinanikolaou.gr/recipe/2437">www.dinanikolaou.gr</a> </p>

Σχετικά άρθρα