Αυστηρά για ενηλίκους: Ζελέ με κρασί Μοσχάτο και φρούτα στο ποτήρι

21 Ιουλίου 2014

Επιδόρπιο αυστηρά για ενηλίκους, αφού περιέχει αρκετό αλκοόλ. Το χειμώνα βάζουμε ακτινίδια, αχλάδια, μήλα, φέτες πορτοκαλιού και μανταρινιού. Αυτή την εποχή τα καλύτερα είναι οι φράουλες, τα κεράσια και τα μεγάλα κίτρινα αχλάδια ενώ το καλοκαίρι το φτιάχνουμε με ροδάκινα, πεπόνι, σταφύλια, βερίκοκα και δαμάσκηνα ή βανίλιες.

Χρόνος Προετοιμασίας:
30΄
Χρόνος Αναμονής:
3 ώρες
 
Υλικά:
  • Για 6 ποτήρια
  • 300 ml Μοσχάτο Σάμου
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 12 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα
  • 400 - 500 γρ. ανάμεικτα φρούτα εποχής (εδώ αχλάδια κίτρινα, μήλα και ανανάς κονσέρβας, στραγγισμένος), ζυγισμένα καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά πορτοκάλια

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το Μοσχάτο με τη ζάχαρη, για 8 - 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αποφεύγω να δυναμώσω τη φωτιά γιατί, αν το Μοσχάτο πάρει βράση, θα αποκτήσει έντονη δυσάρεστη μεταλλική γεύση. Αποσύρω από τη φωτιά.
Βάζω τα φύλλα ζελατίνης για 2 - 3 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβω καλά, τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το κρασί και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτω και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω απαλά.
Μοιράζω τα κομμένα φρούτα σε 6 κολονάτα ποτήρια, κατά προτίμηση σαμπάνιας, γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση περίπου. Συμπληρώνω με το μείγμα του Μοσχάτου. Βάζω τα ζελέ για 3 ώρες στο ψυγείο και τα σερβίρω κρύα.

 

www.dinanikolaou.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ