Αρνάκι με φρέσκα φασολάκια στην κατσαρόλα

21 Ιουλίου 2014

Τα λαχανικά του καλοκαιριού, όπως φασολάκια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και αρακά, ταιριάζουν με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ελαιόλαδο. Τα νοστιμίζουμε με κρεμμύδι, σκόρδο και φρέσκα αρωματικά φυτά. Έτσι έχουμε ένα χορταστικό, νόστιμο κύριο πιάτο, που συνοδεύεται με τυρί φέτα και καλό φρέσκο ψωμί, το οποίο βουτάμε στη νόστιμη σάλτσα. Αυτά είναι τα λαδερά πιάτα που συντροφεύουν γευστικά τα καλοκαίρια μας. Δοκιμάστε τη παρακάτω συνταγή. Η προσθήκη του κρέατος στο φαγητό, το νοστιμίζει και του δίνει μια Κυριακάτικη νότα. Μπορείτε κάλλιστα όμως να το αφαιρέσετε και να συνεχίσετε τη διαδικασία της συνταγής κανονικά.

Χρόνος Προετοιμασίας:
20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης:
1 ώρα και 35 λεπτά
 
Υλικά:
  • (για 6 μερίδες)
  • ½ κιλό αρνί, στήθος ή μπούτι
  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα τρυφερά ( μπαρμπούνια ή τσαούλια) καθαρισμένα
  • 2 κολοκυθάκια πλυμένα και κομμένα στα τρία
  • 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κιλά ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και περασμένες από τον τρίφτη
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι κανέλα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Με ένα μαχαιράκι κόβω τις άκρες από τα φασολάκια. Έπειτα με το ειδικό εργαλείο καθαρίζω περιμετρικά τα φασολάκια για να μη μείνουν ίνες στο μαγείρεμα. Κόβω το κρέας σε μερίδες. Το πλένω και το στραγγίζω καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο (κρατάμε  μόνον 3 κουτ. της σούπας) να ζεσταθεί. Προσθέτω το κρέας και το ροδίζω από όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά. Μόλις ροδίσει το κρέας, το αλατοπιπερώνω. Προσθέτω τα κρεμμύδια και σοτάρω για 2 λεπτά. Αμέσως μετά ρίχνω την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και το νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Ελέγχω το αλατοπίπερο και προσθέτω την κανέλα. Το αφήνω να σιγοβράσει για 45 λεπτά προσθέτοντας ζεστό νερό, αν χρειαστεί. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο που κρατήσαμε (3 κουτ. της σούπας) και σοτάρω τα φασολάκια με τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά, έτσι ώστε να γυαλίσουν από το λάδι και να μαραθούν ελαφρώς. Κατόπιν τα ρίχνουμε στο φαγητό που έχει ήδη βράσει για 35 λεπτά. Προσθέτω και τις πατάτες. Σε σιγανή φωτιά βράζω για 30 λεπτά ακόμη. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτω και τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Το φαγητό θα πρέπει να μείνει μόνο με τη σάλτσα, χωρίς πολλά υγρά.

 www.dinanikolaou.gr 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ