Χτύπημα της Ιντερπόλ στο παράνομο στοίχημα

Περισσότερες από χίλιες εφόδους, χίλιες τετρακόσιες συλλήψεις και 12 εκ. δολλάρια από κατασχέσεις είναι ο απολογισμός της δράσης της Ιντερπόλ στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Πρόκειται για την επιχείρηση που αφορά τα αποκαλούμενα κρυσφήγετα του παράνομου στοιχμαρτισμού στο Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ.
Οι άνθρωποι της Ιντερπόλ εκτιμούν ότι στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου τα χρήματα που διχειρίστηκαν τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος μέσω του παράνομου στοιχηματισμού ξεπέρασαν τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στοιχήματα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η επιχείρηση ξεκίνησε την 1η Ιουνίου, ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουλίου και είχε την κωδική ονομασία SOGA V (short for soccer gambling). Μεταξύ άλλων κατατέθηκαν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα τα οποία ελπίζεται ότι θα οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις και τον εντοπισμών άλλων ατόμων ή συμμοριών που εμπλέκονται στην υπόθεση.
“Ο παράνομος τζόγος δημιουργεί τεράστια κέρδη για τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος που συνδέονται συχνά με τη διαφθορά, την εμπορία ανθρώπων και το ξέπλυμα χρήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που απαιτείται συντονισμένη διεθνή δράση για τον εντοπισμό των δραστών», δήλωσε ο Jean-Michel Louboutin, Εκτελεστικός Διευθυντής της INTERPOL.
Συνολικά, οι πέντε έρευνες που έχουν από την Ιντερπόλ έχουν οδηγήσει σε 8.400 συλλήψεις, την κατάσχεση περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων και το κλείσιμο περίπου 3.400 κρησφύγετων παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

Σχετικά άρθρα