Κατσικάρης: «Αυτοί που πρέπει είναι εδώ»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε πολύ αισιόδοξος, παρά τα προβλήματα, για την πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής μπάσκετ. Η αποστολή αναχώρησε για τον… συνήθη προορισμό, το Καρπενήσι, με όλους τους παίκτες που είχε καλέσει ο Φώτης Κατσικάρης

«Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της προετοιμασίας, που θα είναι το πρώτο βήμα για να γνωρίσουμε την ομάδα και να μας γνωρίσει. Θα βάλουμε τις βάσεις. Δεν έχουμε μια πολύ καινούρια φιλοσοφία. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Να απολαύσουμε τη δουλειά που θα κάνουμε εκεί για να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα και θέλουμε να είμαστε υγιείς», τόνισε. 

Για τα προβλήματα που υπήρχαν μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε: «Μέχρι χθες υπήρχαν αρκετά προβλήματα κι αρκετές υποθέσεις ήταν ανοικτές, αλλά σήμερα θα μπούμε στο πούλμαν αυτοί που πρέπει να μπούμε. Πρέπει παρά τα προβλήματα να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή κι οτιδήποτε παρουσιαστεί να έχεις λύσεις. Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου μια λίστα με ονόματα, αλλά πάντα θα προκύψουν προβλήματα και ήμασταν προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε απουσία και κάθε πρόβλημα». 

Όσο για στόχους, απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα. «Όταν παίζεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και είσαι Ελλάδα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Ο Έλληνας έχει μάθει την ομάδα να πρωταγωνιστεί και η πρόκληση είναι αυτή: να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και που θα παίζει καλό μπάσκετ. Παρακολουθώ την ομάδα πάρα πολλά χρόνια και κάθε χρονιά είναι διαφορετική, κάθε ομάδα διαφορετική. Σίγουρα υπάρχει ένα παρελθόν, η ομάδα έχει να πάρει μετάλλιο από το 2009. Σε αυτά τα τουρνουά παίζει ρόλο και η τύχη κι ελπίζουμε να την έχουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά και θα παρουσιάσουμε μια πολύ καλή ομάδα». 

Τέλος, για το αν αποτελεί για τον ίδιο πλεονέκτημα το γεγονός ότι ξέρει καλά την Ισπανία και τους συνεργάτες του (από παλιά, από την ΑΕΚ), είπε: «Είναι θετικό για μένα ότι γνωρίζω καλά την Ισπανία και θα νιώσω πολύ καλά, ενώ και η επιλογή του σταφ έγινε επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, ώστε να μη χάσουμε χρόνο στο να γνωριστούμε».

Σχετικά άρθρα