Ένα μαγικό ταξίδι στο Marrakech του Μαρόκο!

22 Ιουλίου 2014

Το Μαρακές είναι πόλη στο νοτιοδυτικό μέρος του Μαρόκου. Ενώ η πρωτεύουσα του βασιλείου είναι το Ραμπάτ και μετά οικονομικά μιλώντας η Καζαμπλάνκα, όλη την προσοχή των επισκεπτών την ελκύει το πανέμορφο Μαρακές.


Από τη στιγμή που θα φτάσετε στο Μαρακές, θα έχετε την αίσθηση ότι έχετε αφήσει κάτι πίσω. Ξαφνικά βρίσκεστε σε μία άλλη πραγματικότητα αισθήσεων, χρωμάτων και αρωμάτων. Όλες οι αισθήσεις σας θα βρίσκονται σε απόλυτη εγρήγορση. Μία πόλη γεμάτη δαιδαλώδη σοκάκια τα οποία θα πρέπει να τα τριγυρνάτε χωρίς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Στο δρόμο σας θα συναντήσετε γητευτές φιδιών, γυναίκες σαγηνεύτριες που θα ορμήσουν πάνω σου για να σου κάνουν ένα σχέδιο χένα πάνω στο χέρι σου ή Βερβερίνους θεραπευτές που θα έχουν θεραπείες για όλα που σε απασχολούν. Με άλλα λόγια, θα νιώσεις πως βρίσκεσαι στα γυρίσματα κάποιας ταινίας στην Ανατολή.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για marrakech tattoo

Αποτέλεσμα εικόνας για morocco marrakech

 

Το Μαρακές  είναι η κόκκινη πόλη, το διαμάντι του Νότου, όπως συνηθίζουν να τη λένε στο Μαρόκο, με τα παζάρια, τις υπαίθριες αγορές, τους κήπους, τα παλάτια και μαζί χρώματα, αραβικά άλογα, τείχη, φοίνικες, πολυτελή ξενοδοχεία. Δεν είναι τυχαίο ότι την τελευταία δεκαπενταετία πολλοί Ευρωπαίοι έχουν αγοράσει σπίτια μέσα στην παλιά πόλη που τα έχουν μετατρέψει είτε σε μόνιμες κατοικίες, είτε σε εκπληκτικά μπουτίκ ξενοδοχεία, γκαλερί, εστιατόρια, δίνοντας σε μια πόλη που, ούτως ή άλλως, έχει απίστευτο χρώμα και καλλιτεχνική αύρα.

 

Κεντρικό στοιχείο της πόλης, γύρω από το οποίο κινούνται τα πάντα,


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ