Αυγά καγιανά αλλιώς

<p><strong><span class="firstletter">Υ</span>λικά</strong><br />1 κεσέ γιαούρτι<br />1 κεσέ καλαμποκέλαιο<br />2 κουτ. σούπας κρύο νερό<br />2 κουτ. σούπας ξίδι <br />λίγο αλάτι<br />½ κιλό αλεύρι φάριν απ<br />6 ντομάτες τριμμένες στη χοντρή μεριά του τρίφτη<br />6 αυγά<br />200 γρ. φέτα σκληρή<br />λίγο βασιλικό <br />αλάτι πιπέρι</p>
<p><strong>Βάζουμε</strong> σε μια λεκάνη το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αλεύρι, το νερό και το ξίδι, βάζουμε και λίγο αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο για να «ξεκουραστεί». Στρώνουμε με τα δάκτυλά μας σε λαδωμένη ταρτιέρα τη ζύμη και την τρυπάμε.</p>
<p><strong>Ψήνουμε</strong> για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Την βγάζουμε και περιμένουμε να κρυώσει αρκετά. Χτυπάμε 6 αυγά με τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, τρίβουμε τη φέτα, και μερικά φύλλα βασιλικό φρέσκο ή ένα κουταλάκι ξερό. Ρίχνουμε από πάνω και ψήνουμε άλλα 30-35 λεπτά ή μέχρι να πήξουν τα αυγά. Αντί για φρέσκες ντομάτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πασάτα.</p>
<p>Athensvoice.gr </p>

Σχετικά άρθρα