Αποχαιρέτησε το όνειρο στα πέναλτι!

Την ήττα στα πέναλτι με 11-9 (7-7 κ.δ) γνώρισε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών από την Ιταλία και αποχαιρέτησε το όνειρο των ημιτελικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Γι πρώτη φορά μετά το 2010 η Εθνική ομάδα δεν θα ανέβει στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Απέναντι σε μία παραδοσιακή δύναμη του Ευρωπαϊκού πόλο, οι πολίστριες του Γιώργου Μορφέση πάλεψαν στα ίσα και ηττήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και μετά το γκολ της Ασαμάκη σε νεκρό χρόνο στην κανονική διάρκεια η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί οι Ιταλίδες αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμες και πήραν την πρόκριση στον ημιτελικό.

Μετά το τέλος του τρίτου 8λέπτου η αναμέτρηση ήταν ισόπαλη με 6-6, καθώς καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει σε όλη τη διάρκεια.  Αυτό το σκορ δεν άλλαξε μετά από 6 λεπτά στην τελική ευθεία του παιχνιδιού.

Δύο λεπτά πριν τελειώσει ο προημιτελικός η Γκαριμπότι σκόραρε για το 7-6 των Ιταλίδων. Στν επόμενη επίθεση η ελληνική ομάδα έπαιξε με παίκτρια παραπάνω, αλλά, η Χαραλαμπίδη έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ μετά την καλή άμυνα που ακολούθησε οι έλληνίδες παίκτριες υπέπεσαν σε επιθετικό φάουλ. Οι Ιταλίδες σπατάλησαν τη δική τους επίθεση και άφησαν 7 δευτερόλεπτα για της παίκτριες του Μορφέση. Αποδείχθηκαν αρκετά! Η Ασημάκη από τη θέση της φουνταριστής (χωρίς να βλέπει) σκόραρε απίστευτο γκολ για να στείλει τον προημιτελικό στα πέναλτι(καθώς με το νέο κανονισμό δεν υπάρχει παράταση)!

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 1-2, 1-1 (κ.α), 4-2 (πεν.)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΤΑΛΙΑ (Κόντι): Γκορλέρο, Ραντίκι 1, Γκαριμπότι 1, Κεϊρόλο, Μότα, Αιέλο, Ντι Μάριο 2, Μπανκόνι 2, Έμολο 1, Παλμιέρι, Κότι, Φρασινέτι.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Χ.Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β.Διαμαντοπούλου 1, Μ.Πλευρίτου, Στ.Χαραλαμπίδη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 1, Ι.Χαραλαμπίδη 1, Μανωλιουδάκη, Ε.Πλευρίτου 1, Μπενέκου.

Πέναλτι (εξέλιξη):

1-0 η Μπιανκόνι
Αποκρούει η Γκορελέρο το πέναλτι της Τσουκαλά
2-0 η Μότα
2-1 η Ρουμπέση
3-1 η Έμολο
3-2 η Αβραμίδου
4-2 η Φρασινέτι
Η Χαραλαμπίδη σημαδέυει το δοκάρι.

Σχετικά άρθρα