Στον τελικό η Γεωργία Στεφανίδη

Του Κάρολου ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΥ

Σημαντική επιτυχία για την Γεωργία Στεφανίδη (γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1995) η οποία έχοντας υπερβεί με την πρώτη προσπάθεια όλα τα ύψη 3,60-3,75-3,90 και 4μ., αν και δεν πέρασε τα 4,10μ. προκρίθηκε στον τελικό του Επι-κοντώ ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 18.00 τοπική ώρα, ήτοι στις 4 το πρωί ώρα Ελλάδος της Παρασκευής.

Το φαβορί του αγωνίσματος είναι η 18χρόνη Ρωσίδα Αλένα ΛΟΥΤΚΟΒΣΚΑΓΙΑ με 4,50μ. φετεινή ατομική επίδοση στον κλειστό στίβο ,αναλυτικά οι δώδεκα επικοντίστριες οι οποίες προκρήθηκαν στον τελικό του αγωνίσματος είναι οι ακόλουθες: με 4,10μ. Αλένα ΛΟΥΤΚΟΒΣΚΑΓΙΑ (Ρωσία), Ρεβέκα ΣΙΛΑΝΟΒΑ (Τσεχία), Αναστασία ΣΑΝΤΟΒΝΙΚΟΒΑ (Ρωσία), Νινόν ΓΚΙΛΟΝ-ΡΟΜΑΡΙΝ (Γαλλία), Μπόνι Ντράξλερ (ΗΠΑ), Ντομινίκ ΕΣΕΛΑΑΡ (Ολλανδία), Νίνα ΚΕΝΕΝΤΙ (Αυστραλία), Ελίνα ΛΑΜΠΕΛΑ (Φινλανδία), Ελίζα ΜΑΚΑΡΤΝΙ (Ν.Ζηλανδία), Ελιενόρ βέρνερ (Σουηδία), και Ντεζιρέ ΦΡΑΪΕΡ (ΗΠΑ) και με 4μ. οι: Έμα ΦΙΛΙΠ (Αυστραλία), Ρένα ΚΟΛ (Εσθονία) και Γεωργία ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ.

Μετά την σπουδαία πρόκριση της η Γεωργία ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ θα επιδιώξει να ξεπεράσει το ατομιό της ρεκόρ το οποίο είναι 4,12μ. και να διεκδικήσει ένα πλασάρισμα στην πρώτηεξάδα του Επι-κοντώ.

Σχετικά άρθρα