Μπορεί μια γυναίκα να ερωτευθεί 2 άνδρες ταυτόχρονα;

24 Ιουλίου 2014
Έλενα, 26 ετών ρωτά

Αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας:

Αγαπάω 2 αγόρια και δεν ξέρω ποιον αγαπάω περισσότερο όσο κι αν προσπαθώ να καταλάβω δεν καταλαβαίνω τίποτα...

Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά η Μαρία Μπερή 

Ψυχολόγος - Λογοθεραπεύτρια

Msc Ψυχολογία & ΜΜΕ

Υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων –

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Η αλήθεια είναι ότι το σχόλιό σας, παρότι συνοπτικό, μοιάζει κάπως ασαφές. Δε μας επιτρέπει να σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον προβληματισμό σας. Επίσης δε μας κατευθύνει με βεβαιότητα ως προς το ουσιαστικό ερώτημα που ενυπάρχει στη σκέψη σας. Αυτό που σας απασχολεί είναι το ποιος από τους δύο υποψήφιους συντρόφους σας ασκεί μεγαλύτερη έλξη ή το γεγονός ότι δεν είστε σε θέση να το διακρίνετε; Σε γενικές γραμμές, θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να εστιάσετε στην ίδια τη δυσκολία απόφασης που αναφέρετε. Συχνά η έντονη επιθυμία μας να αγαπήσουμε ή να ερωτευτούμε είναι αυτή που μας ωθεί να πιστέψουμε ότι η συμπάθεια για κάποιον είναι αγάπη ή ότι η ερωτική έλξη αποτελεί κεραυνοβόλο έρωτα. Εν ολίγοις, τείνουμε σε ορισμένες περιπτώσεις να υπερβάλλουμε με το χαρακτηρισμό των συναισθημάτων μας, ακόμη κι αν βαθύτερα γνωρίσουμε ότι δεν είναι τόσο έντονα.

Ακόμη, καλό θα ήταν να σκεφτείτε το ενδεχόμενο ο δισταγμός σας να προέρχεται από το ότι κανένα από τα δύο αγόρια δε σας συγκινεί τόσο, ώστε να «θυσιάσετε» τον έναν. Η αμφιθυμία μπορεί να προέλθει όχι μόνο από επιλογές που είναι εξίσου καλές, αλλά και εξίσου κακές. Σε αυτή τη φάση, θα ήταν επομένως βοηθητικό να βρείτε ποιες είναι οι ποιότητες που αναζητάτε από έναν καλό για εσάς σύντροφο, χωρίς απαραίτητα να τις ταυτίσετε με κάποιο από τα δύο πρόσωπα. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Φανή***** ****
20:52 Σάββατο 26/07/2014
Ειμαι μπλεγμένη εδω και καιρώ σε μια ιστορία με ενα αγόρι Αυτος εχει κοπελα και είχε κατι και μαζι μου Θα μου πείτε βέβαια πως το ανέχομαι το ανέχομαι γιατί τον αγαπαω όσο τίποτα στον κοσμο και μου βγάζει μια προστασία Εγω περίμενε στο περίμενε γιατί μου έλεγε οτι θα την αφήσει αλλα δεν την εχει αφήσει Μέχρι και τωρα ειναι και με της δυο μας αλλα εγω που έλεγα πως δεν τα ανέχομαι αυτα και θα τον αφήσω και τέτοια τωρα ειναι ολοι μου ι ζωη και μου ειναι δύσκολο να τον αφήσω Το βλεπω και λιγο ανταγωνίστηκα δεν σας κριβο μου εχει κανει παρα πολυ αλλα εγω αυτα που λεει τα πυστευω μεχρι βλακείας παρόλα αυτα που μου εχει κανει και που περιμενω τοσο καιρώ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ