Ομελέτα Φούρνου με λαχανικά και λουκάνικο για την οικογένεια

24 Ιουλίου 2014

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 λουκάνικα απλά (Φρανκφούρτης ή ό,τι άλλο έχετε)
  • 6 πατάτες μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους
  • 2 κολοκύθια μικρά (ή κομμάτι από μεγάλο)
  • ανθοί από κολοκύθι (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΌ)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2-3 πιπεριές (παντός τύπου)
  • 5 φέτες κίτρινο τυρί (για τοστ)
  • λίγη φέτα (100 γρ.)
  • 10 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 ml γάλα (φρέσκο ή συμπυκνωμένο)
  • 1 ταψί σχετικά βαθύ ή και ρηχό

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες.
  2. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε ροδέλες, όχι πολύ λεπτές - μεσαίο πάχος.
  3. Μετά, κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.
  4. Τις πιπεριές τις κόβουμε σε κύβους δικής μας προτίμησης αν και μεσαίου μεγέθους είναι προτιμότερο.
  5. Τα κολοκύθια τα κόβουμε σε χοντρούς κύβους (κάθε ροδέλα 3 κάθετα Χ 3 οριζόντια = 9 κύβοι κάθε ροδέλα).
  6. Τους ανθούς τους πλένουμε από μέσα με νερό και κόβουμε τα πράσινα στις άκρες καθώς και το κοτσάνι τους.
  7. Τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε μεγάλες ροδέλες.
  8. Κόβουμε επίσης και τα λουκάνικα σε κομμάτια.
  9. Βράζουμε τις πατάτες για λίγο, όχι πολύ γιατί θα λιώσουν εύκολα.  Αφού τις βράσουμε τις απλώνουμε στο ταψί μαζί με τα λαχανικά, τα λουκάνικα και τη φέτα και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και τα ανακατεύουμε να πάει το λάδι και τα συστατικά παντού.
  10. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε για λίγο το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για δέκα λεπτά και τα βάζουμε να ψηθούν για είκοσι λεπτά ή αρκετά ώσπου να έχουν ψηθεί τα λαχανικά.
  11. Στο ενδιάμεσο χρόνο χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας το γάλα, το αλάτι και πιπέρι.
  12. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος για να ψηθούν τα λαχανικά και οι πατάτες ρίχνουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί (περίπου 10-15 λεπτά).





Διαβάστε περισότερο: Ομελέτα Φούρνου 3http://www.sintagespareas.gr/sintages/omeleta-fournou-3.html#ixzz38NXHFWuU

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ