Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

24 Ιουλίου 2014

Τι χρειαζόμαστε:

  • 12 καθαρισμένα μέτρια καλαμαράκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 12 κ.γ. ρύζι Καρολίνα
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά ταμπάσκο
  • 1 κουταλιά μαιντανό
  • 1 κουταλιά άνηθο
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. πολτό ή μια κονσέρβα έτοιμη σάλτσα
  • Λάδι
  • Αλάτι,πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλύνετε τα καλαμαράκια, χωρίστε το σώμα από τα πλοκάμια και αφήστε το σώμα ολόκληρο. Αφαιρέστε τα πτερύγια. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια,τα πτερύγια,το μαιντανό και τον άνηθο και λιώστε το σκόρδο.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα πτερύγια σε 5 κουταλιές λάδι. Προσθέστε το ρύζι και ανακατεύοντας σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίξτε το μισό κρασί, το μισό μαιντανό, άνηθο, ταμπάσκο και σκόρδο. Ρίξτε 100 ml. ζωμό και λίγο αλάτι, βράστε για 1-2 λεπτά και σβήστε τη φωτιά. Μοιράστε το μείγμα μέσα στις σακούλες (ένα γεμάτο κουταλάκι) και κλείστε τες με μια οδοντογλυφίδα.
  3. Ζεστάνετε 4 κουταλιές λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάλτε μέσα τα καλαμαράκια και τα πλοκάμια και σοτάρετε τα για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίξτε το υπόλοιπο κρασί, 200 ml. ζεστό ζωμό, το υπόλοιπο σκόρδο, μαιντανό, άνηθο και ταμπάσκο.Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε το σκεύος και βράστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου, προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό.
  4. Αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε κοκκινιστά και να προσθέσετε τον πολτό ή την έτοιμη σάλτσα.
 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Εγώ βάζω περισσότερο ρύζι, γίνεται πιο πολύ γέμιση και ρίχνω χύμα και στην κατσαρόλα. Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή και νηστήσιμη.



 



Διαβάστε περισότερο: www.sintagespareas.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +63764+43396+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ