Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου, 26/07 - 01/08

25 Ιουλίου 2014

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου είναι έτοιμο να μας κρατήσει συντροφιά μέσα από ιδιαίτερες προβολές, εκθέσεις και παράλληλες εκδηλώσεις. Η Κασσάνδρα Σελεστίν και ο Τζέικομπ Μόε, εμπνεύστηκαν και διευθύνουν ένα διεθνές και ανεξάρτητο φεστιβάλ που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Ιουλίου, μέχρι την 1η Αυγούστου.

Βασικός σκοπός του SIFF είναι η προώθηση ταινιών που στερούνται εκπροσώπησης στα μεγάλα φεστιβάλ, η ένταξη του Ελληνικού και περιφερειακού κινηματογράφου σ' ένα διεθνές περιβάλλον και η δημιουργία ενός καινούριου χώρου για τον κινηματογράφο στην Ελλάδα. Επιπλέον, το SIFF αναδεικνύει την πρωτεύουσα του νησιού, την Ερμούπολη, οργανώνοντας προβολές σε διαφορετικούς χώρους στην πόλη και καλλιεργώντας συνεργασίες με τοπικές ομάδες.

Φέτος το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) επιστρέφει ανανεωμένο από τις 26 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου. Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ συναντάμε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία.

 

Στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους:

  • Ο Morritz Pfeiffer - αρχισυντάκτης του East European Film Bulletin
  • Η σκηνοθέτης Πέννυ Παναγιωτοπούλου
  • Ο πεζογράφος και σεναριογράφος Θανάσης Βαλτινός

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πρόγραμμα, επισκεφτείτε το: http://syrosfilmfestival.org/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...