Κανταϊφάκια αλμυρά με 3 τυριά

<ul>
<li class="first matCat">
<div class="views-field views-field-body">
<div class="field-content">
<p><span>Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να απολαύσουμε τη μπιρίτσα μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα τυριά, αντικαθιστώντας όποιο σας αρέσει με κάποιο άλλο αντίστοιχης υφής: το ροκφόρ με φέτα μαλακή, τη γραβιέρα με κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, το ανθότυρο με ρικότα ή μυζήθρα.</span></p>
</div>
</div>
<div class="views-field views-field-field-recipe-runtime"><span class="views-label-field-recipe-runtime">Χρόνος Εκτέλεσης:</span>
<div class="field-content">40΄</div>
</div>
<div class="views-field views-field-field-recipe-exec-time"><span class="views-label-field-recipe-exec-time">Χρόνος Παρασκευής:</span>
<div class="field-content">Ψήσιμο: 40΄ – 45΄</div>
</div>
<div class="views-field views-field-field-recipe-difficulty-lvl"> </div>
Για 30 – 35 κομμάτια</li>
<li class="matCat">Για τη ζύμη</li>
<li>500 γρ. (1 πακέτο) φύλλο κανταΐφι</li>
<li>1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη)</li>
<li class="matCat">Για τη γέμιση</li>
<li>2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας σας</li>
<li>1½ φλιτζάνι τσαγιού ανθότυρο, κομματιασμένο με το πιρούνι</li>
<li>½ φλιτζάνι ροκφόρ, λιωμένο με το πιρούνι</li>
<li>3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα</li>
<li>½ φλιτζάνι πολύ ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li class="matCat">Για την κρέμα</li>
<li>2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά</li>
<li class="last">2 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ</li>
</ul>
<p><span class="views-label-field-recipe-execution-desc">Εκτέλεση:</span></p>
<div class="field-content">
<div class="jspContainer">
<div class="jspPane">
<p><span>Για τη γέμιση:</span> Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα 3 τυριά, τα αυγά, το δυόσμο και μπόλικο πιπεράκι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει λίγο.<br />Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς 1 μεγάλο ταψί. <br />Αραιώνω το κανταΐφι τραβώντας το απαλά με τα δάχτυλά μου. Η δουλειά πρέπει να γίνει σχολαστικά και το κανταΐφι να αραιώσει καλά για να ψηθεί καλύτερα και γα να αρκέσει για πολλά κομμάτια. Το χωρίζω σε περίπου 30 κομμάτια. Παίρνω το καθένα και το απλώνω καλά στη μία χούφτα μου, την οποία έχω μισοκλεισμένη. Με το άλλο χέρι βάζω 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα της γέμισης και κλείνω τη χούφτα μου για να καλυφθεί η γέμιση από το κανταΐφι. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και βάζω τα αλμυρά κανταϊφάκια μου στο ταψί.</p>
<p><span>Για την κρέμα:</span> Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και ρίχνω το γάλα εβαπορέ και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύω καλά και περιχύνω τα κανταϊφάκια. Τα ψήνω για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τα σερβίρω ζεστά (όχι καυτά) ή χλιαρά.</p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα