Χοιρινές μπριζόλες με αγκινάρες

25 Ιουλίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

7 αγκινάρες καθαρισμένες
6 χοιρινές μπριζόλες
1 κόκκινη πιπεριά( κομμένη σε χοντρά κομμάτια)
1 κίτρινη πιπεριά ( κομμένη σε χοντρά κομμάτια)
Δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο θυμάρι φρέσκο
10 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
15 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σέλερι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Άσπρο πιπέρι
Κόκκινο πιπερι

 

 

 

Εκτέλεση

Λαχταριστό και μυρωδάτο πιάτο για το μεσημεριανό σας γεύμαΠλένουμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις βάζουμε σε νερό που βράζει μαζί με λίγο αλάτι για δέκα λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε  το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τις μπριζόλες. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σουρώνουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Όταν πάρουν χρώμα οι μπριζόλες, προσθέτουμε τις αγκινάρες, το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, βάζουμε τα κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια,να σοταριστούν. Συμπληρώνουμε το σέλερι, το σκόρδο,τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
Στο μείγμα αυτό ρίχνουμε το πιπέρι, φρέσκο θυμάρι και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Στο τέλος ρίχνουμε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι και αφήνουμε να συνεχιστεί το βράσιμο των υλικών. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί τις μπριζόλες με τις αγκινάρες, το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ