Διαιτητική σαλάτα με καρότο, μαρούλι και χαλούμι

25 Ιουλίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

150 γραμμάρια σπαράγγια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
3 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 χούφτες σαλάτα από μαρούλι, ρόκα και μαϊντανό
250 γραμμάρια χαλούμι κομμένο σε λεπτές φέτες

 

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ζεσταίνουμε το χαλούμι κομμένο σε λεπτές φέτες  για 2 λεπτά και από τις δυο μεριές.
Ξύστε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα σπαράγγια, καρότα με αποφλοιωτή λαχανικών ή μαντολίνο. Στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για 10 λεπτά. Έπειτα στραγγίξτε και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί.  

Στη συνέχεια σάλτσα ανακατεύουμε το σιρόπι μπαλσάμικο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε τα καρότα, σπαράγγια, μαρούλι, ρόκα, μαϊντανό και το χαλούμι. Τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα λαχανικά,ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ