Το μπάσκετ στην καρδιά και στις προτιμήσεις των Ελλήνων!

Για πολλούς το ποδόσφαιρο είναι ο «βασιλιάς» των σπορ, αλλά όπως φαίνεται η καρδιά των Ελλήνων ανήκει και στο μπάσκετ, το οποίο είναι το ίδιο δημοφιλές με το ποδόσφαιρο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 75,5%!

Η δυναμική και το εύρος της απήχησης του μπάσκετ στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται από εύρημα δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή 20 του μηνός στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Το μπάσκετ συγκεντρώνει ποσοστό προτίμησης 75,5% έναντι 77,6% του ποδοσφαίρου και 28,7% του τένις, στην ερώτηση «Ποιο άθλημα σας αρέσει περισσότερο να παρακολουθείτε» με όσες και όσους συμμετείχαν στην έρευνα να είχαν δικαίωμα να επιλέξουν έως τρία αθλήματα. Το τεράστιο ποσοστό προτίμησης του μπάσκετ στην έρευνα αποδεικνύει την δυναμική και το εύρος απήχησης του αθλήματος στην Ελλάδα, αλλά και την βαθιά ριζωμένη σχέση του με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες φιλάθλους.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία «Κάπα Reasearch» για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», το θέμα της ήταν: «Έρευνα κοινής γνώμης για το Μουντιάλ και το ελληνικό ποδόσφαιρο». Το δείγμα της έρευνας ήταν αντιπροσωπευτικό, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, βάσει της απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ του 2011. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.547 άτομα από 13 περιφέρειες της χώρας στο χρονικό διάστημα από 15 έως 17 Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα