Έγραψε ιστορία η Πρεβολαράκη!

Ιστορία από… χρυσάφι, έγραψε η Μαρία Πρεβολαράκη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Η αθλήτρια του Εθνικού ΓΣ, στην τέταρτη παρουσία της σε τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης μέσα στη χρονιά, κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου της. Η Πρεβολαράκη, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κατέκτησε την κορυφή του τελικού των Golden Grand Prix, κάτι που στο παρελθόν δεν έχει καταφέρει κανείς Έλληνας αθλητής ή αθλήτρια. Εκτός του ψυχολογικού οφέλους που συνιστά η «πρωτιά» στο Μπακού, η δύο φορές δευτεραθλήτρια Ευρώπης θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί ακόμη πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας των 53 κιλών, ενώ παράλληλα θα έχει και οικονομικό όφελος, αφού η πρώτη θέση μεταφράζεται σε χρηματικό έπαθλο 10.000 δολαρίων, συν 2.000 δολάρια που θα δοθούν στον προπονητή της, τον Ολυμπιονίκη Κώστα Αρκουδέα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έμοιαζε ασυγκράτητη στους πρώτους δύο αγώνες. Νίκησε με πτώση (και ενώ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 5-2) την Πατιμάτ Μπαγκομέντοβα από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ στα ημιτελικά επικράτησε επίσης με πτώση (ήταν μπροστά στο σκορ με 9-2) της Ζουλντίζ Εσίμοβα Τουρτμπάγιεβα από το Καζακστάν. Στον τελικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει την αθλήτρια, κόντρα στην οποία είχε ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (σ.σ. την είχε νικήσει με πτώση). Η Λευκορωσίδα Σούσκο Ναντέσντα αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά… εύκολη λεία για την Πρεβολαράκη, η οποία προηγήθηκε 1-0 στην πρώτη περίοδο και με συνολικό σκορ 7-2 πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο μέσα στο 2014 και το πρώτο μετά από 13 μήνες (ήταν πρώτη στους Μεσογειακούς της Τουρκίας).

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Πρεβολαράκη ήταν 2η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών (Φινλανδία), 2η στο Dan Kolov-Nikola Petrov (Βουλγαρία), αλλά και δεύτερη στο Ivan Yarygin Grand Prix (Ρωσία). Επιτυχίες ανεπανάληπτες, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αθλήτρια βρέθηκε λίγο πριν το χειρουργικό τραπέζι, λόγω σοβαρών ενοχλήσεων στον αυχένα που αντιμετωπίστηκαν με ειδική αγωγή και φυσικοθεραπείες υπό την καθοδήγηση της υγειονομικής επιτροπής της ΕΟΦ Πάλης.

Σχετικά άρθρα