Πόσο κινδυνεύουμε τελικά στο αεροπλάνο;

27 Ιουλίου 2014

Οι απανωτές αεροπορικές τραγωδίες λογικό είναι να δημιουργούν αισθήματα φόβου και ανασφάλειας για τους επιβάτες των αεροπλάνων, τα στοιχεία όμως που δημοσιεύει η εφημερίδα Guardian και οι συγκρίσεις που κάνει είναι ενδεικτικά της ασφάλειας που παρέχουν οι πτήσεις.

Kατά τη διάρκεια του 2013 συνέβησαν σε όλο τον κόσμο 90 αεροπορικά ατυχήματα και δυστυχήματα. Θύματα υπήρξαν σε μόλις εννέα από αυτά ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 173.

Αυτό λαμβάνοντας υπόψη ότι μέσα στο 2013 πραγματοποιήθηκαν περίπου 32 εκατομμύρια πτήσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι ατύχημα σημειώθηκε σε μία πτήση στις 300 χιλιάδες ενώ θύματα υπήρξαν σε μόλις μία σε τρία εκατομμύρια πτήσεις.

Κάνοντας τις συγκρίσεις, το ταξίδι με τη μοτοσικλέτα είναι 3.000 φορές πιο επικίνδυνο, το ταξίδι με το αυτοκίνητο 100 φορές πιο επικίνδυνο ενώ το να ταξιδεύει κάποιος με αεροσκάφος είναι πιο ασφαλές ακόμη και από το να περπατά, καθώς υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μαχαιρωθεί ή να τον χτυπήσει κεραυνός.

Ακόμη και το να πεθάνει κανείς από πνιγμό τρώγοντας ξηρούς καρπούς είναι πιο πιθανό από τα να πεθάνει σε αεροπορικό δυστύχημα. Κάθε χρόνο χάνουν με αυτό τον τρόπο τη ζωή τους περισσότεροι από 4 χιλιάδες Αμερικανοί.

Madata.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....