Το Μαξίμου ανακοίνωσε τον Δ. Αβραμόπουλο για επίτροπο της Κομισιόν

28 Ιουλίου 2014

Όπως έγραφε κατ’ αποκλειστικότητα ήδη από εχθές το βράδυ η kontranews ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποτελεί την επιλογή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρα για επίτροπος της Κομισιον.

Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

 

 

Όπως όλα δείχνουν, ζήτημα άμεσων αλλαγών στην κυβέρνηση δεν υφίσταται δεδομένου ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα διατηρήσει τη θέση του υπουργού Αμυνας μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Τη θέση του στη Βουλή θα πάρει ο Θανάσης Πλεύρης. 

O κ. Αβραμόπουλος, σύμφωνα με το «Βήμα» χαρακτήρισε τιμή για τον ίδιο τη θέση του επιτρόπου, ενώ πρόσθεσε ότι δεν συζήτησε με τον πρωθυπουργό το θέμα της αντικατάστασής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ τώρα από υπουργός, κανένας άλλος επίτροπος ο οποίος είναι υπουργός παραιτήθηκε από τη θέση του, θα παραμείνω στη θέση μου ως τα μέσα Οκτωβρίου».

Με την ανακοίνωση του νέου επιτρόπου αρχίζει και η μάχη για το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η χώρα μας στην Κομισιόν.

Στόχος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ή το χαρτοφυλάκιο για τις Εσωτερικές Υποθέσεις όπου περιλαμβάνονται μέσα τα κοινοτικά κονδύλια και το θέμα της ανεργίας, ή το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης.

 Kontranews.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ