Μελιτζάνες φούρνου με ντομάτα και παρμεζάνα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p>Για 2-4 άτομα<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη μελιτζάνα</span><br />3 μελιτζάνες χαραγμένες κατά μήκος<br />2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμμένα<br />2 μεγάλες ντομάτες κομμένες μεγάλους κύβους<br />1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας<br />1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο<br />1 φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοκομμένη<br />Αλάτι<br />Πιπέρι<br />Μοσχοκάρυδο<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το ντπ ντομάτας με πιπεριά</span><br />½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη<br />¼κ κουταλιά της γλυκού κύμινο<br />¼ κουταλιά της γλυκού κάρυ<br />2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο<br />1 ντομάτα χωρίς τους σπόρους κομμένη σε κυβάκια<br />2 ½ πιπέρια πράσινη χωρίς τους σπόρους κομμένη σε κυβάκια<br />1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για τη μελιτζάνα</span><br />Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες 1.5 εκ και τις απλώνουμε στο ταψί πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια βάζουμε από μισή κουταλιά της σούπας από το μείγμα ντομάτας πάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο.<br /><br />Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αφού ψηθούν αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το μείγμα της ντομάτας.<br />Στη συνέχεια σερβίρουμε τις μελιτζάνες με ντιπ ντομάτας με πιπεριά.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το ντιπ ντομάτας με πιπεριά</span><br />Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε, τοποθετείτε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις και δοκιμάστε το με κριτσίνια.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα