Μεσογειακή μακαρονάδα με γαρίδες και σολομό

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2 -4 άτομα</em><br /><br />400 γραμμάρια φετουτσίνι<br />1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες<br />2 τομάτες τριμμένες<br />2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο<br />1 λεμόνι<br />1 πιπεριά κομμένη σε ψιλά καρέ<br />3 κουταλιές της σούπας βούτυρο<br />1 καυτερή κόκκινη πιπεριά<br />200 γραμμάρια καπνιστό σολομό<br />2 κουταλιές της σούπας άνηθο<br />αλάτι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα φετουτσίνι al dente για περίπου 7 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.<br />Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύστε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόψτε τον άνηθο και την πιπεριά.<br /> <br />Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το τις γαρίδες και μαγειρεύετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, προσθέστε το σολομό κομμένο σε κύβους, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.<br />Ρίξτε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέστε την τριμμένη τομάτα και ανακατέψτε. Συμπληρώστε τον άνηθο, βασιλικό και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.<br />Αφήστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα