Φτιάχνουμε μόνοι μας σπιτική τάρτα φράουλας

28 Ιουλίου 2014

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη βάση:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. άχνη
  • 1 αυγό

Για την κρέμα:

  • 350 γρ. γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1/2 ή 1 κλωναράκι βανίλιας
  • Φράουλες για το γαρνίρισμα



Διαβάστε περισότερο:www.sintagespareas.gr

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Για να φτιάξετε τη ζύμη, κόβετε το βούτυρο σε κύβους (καλύτερα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά της.
 
Βήμα 2
2) Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30' και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, περίπου 3 χιλ, σε φόρμα διαμέτρου περίπου 22 εκ.
 
Βήμα 3
3) Τρυπάμε τη ζύμη σε πολλά σημεία και την καλύπτουμε με μεμβράνη.
 
ρύζι (να καλύψουν όλη την επιφάνεια της ζύμης) και τα κλείνουμε από πάνω με την μεμβράνη." href="http://www.sintagespareas.gr/images/stories/rapidrecipe/im5000/5368-4-tarta-fraoulas-2-by-ginger.jpg" rel="lightbox[step]">Βήμα 4
4) Βάζουμε μέσα φασόλια ή ρύζι (να καλύψουν όλη την επιφάνεια της ζύμης) και τα κλείνουμε από πάνω με την μεμβράνη.
 
Βήμα 5
5) Ψήνουμε έτσι για 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
 
Βήμα 6
6) Βγάζουμε την μεμβράνη με προσοχή, γιατί θα καίνε τα φασόλια, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20' μέχρι να ροδίσει.
 
Βήμα 7
7) Για να φτιάξουμε την κρέμα, ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια.
 
Βήμα 8
8) Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
 
Βήμα 9
9) Όταν ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
 
Βήμα 10
10) Το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
 
Βήμα 11
11) Όταν κοχλάσει η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
 
Βήμα 12
12) Την αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Όταν κρυώσει τελείως την χτυπάμε λιγάκι για να αφρατέψει.
 
Βήμα 13
13) Την απλώνουμε στη ζύμη όταν είναι κι αυτή εντελώς κρύα και γαρνίρουμε με τις φράουλες.
 
 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Η συνταγή δεν έχει σαντιγύ πάνω από την κρέμα, αλλά προσωπικά την προσθέτω. Προτιμώ την φυτική που είναι πιο άγλυκη. Φυσικά η τάρτα μπορεί να γίνει και με άλλο φρούτο. Αν θέλετε, μπορείτε απλώς να πασπαλίσετε την τάρτα με άχνη, με σάλτσα φράουλας της Τράγα ή με ζελέ, που θα ρίξετε με προσοχή στα φρούτα με ένα κουταλάκι πριν ακόμα πήξει τελείως. Συνταγή από την εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου, Γλυκιές Αλχημείες.




ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ